Miért lesz mindig egyforma ízű a kávé? Milyen kávéfőzővel vagy technikával lehet leginkább kihozni a különféle kávék aromáját?
Az itthon főzött kávéknak valahogy mindig ugyanolyan íze lesz, hiába veszünk különböző fajtákat. Eddig csak kotyogót, vagy elektromos kávéfőzőt használtunk, de valahogy mindegyik olyan egyformának tűnik. Ha máshol iszunk kávét és ízlik, akkor legközelebb olyat veszünk itthonra, de itthon már egyik ugyanolyan lesz mint a másik.
Milyen kávéfőzővel lehet finom kávét főzni?
Gondolkodtunk a kapszuláson is. Tud valaki olyat ami jó és nem túl drága? Érdemes megvenni? Még sosem volt kapszulás kávéfőzőnk, azt sem tudom, hogy igazából hogy működik, egy kapszulával hány adag főzhető le, stb.
Elöször is lehet, hogy a kávéfözöben "benne marad" az elözö kávék íze, és ezért nem lesz különbség.
Másodszor ha kemény a víz nálatok, akkor az "tönkreteszi" a kávé aromáját.
Nem a kávé maga a gond, mert ha X márka másnál ízlik, otthon meg ugyanaz nem jó, akkor a hiba nálatok van.
A kávéfözöt elvileg minden alkalommal rendesen el kellene mosogatni és alaposan kibölíteni, emellett csak lágyított vízzel készíteni a kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!