Nagynyomású kávéfőzővel hogyan lesz erősebb vagy gyengébb a kávé, illetve egy vagy több adag? Tehát ha sok kávét teszek a szűrőbe és nem préselem le, akkor gyengébb kávé lesz, és ha ugyanannyit teszek bele, de lepréselem, akkor erősebb?
Figyelt kérdés
Vagy ez a mennyiséget növeli?2017. jan. 27. 10:04
1/2 A kérdező kommentje:
Vagy a víz mennyiségétől függ az erősség és hogy több lesz-e? Teljesen zavaros nekem. :)
2017. jan. 27. 10:06
2/2 Progresszor válasza:
A kávé erőssége alatt gondolom a koffein tartalmát érted. Az igazából csak a kávé mennyiségén múlik. (Lsd: ristretto, espresso, doppio)
A szűrőben általában egy bizonyos állagúra préselik, a különböző kávékhoz eltérő méretű szűrőket alkalmaznak.
Pl:
ristretto: 1-2 "adag" kávé; 1 "adag" víz
espresso: 2 "adag" kávé; 2 "adag" víz
doppio: 4 "adag" kávé; 4 "adag" víz
Nagyjából; mert kávét főzni egy külön szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!