Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Ti sem isztok tejet miután...

Ti sem isztok tejet miután utána néztetek, hogy hogyan készül?

Figyelt kérdés

#tej #tejfogyasztas
2017. aug. 12. 10:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom mire gondolsz. Az udvarban ott van 3 anyakecske. A tőgyében készül a tej. Megfejem egy tiszta edénybe, behozom, felmelegítem a szükséges hőfokra (pasztőrözöm) és megiszom.

Ha akarja ha nem a bakkecske berakja, és lesz kiskecske. Ehhez nem kell semmi kényszerítés, sem hormonkezelés, ez náluk tök normális. Még úgy is marad bőven tej, hogy nem választottam le róla a gidákat.

A teheneknél nagyjából hasonló a helyzet, csak a tehén kevésbé érzékeny a télre pl. így folyamatosabban ad tejet. A szinte folyton tejelő fajta pedig hosszas szelekció útján alakul ki. Azokat az egyedeket válogatják, amelyik a legtovább illetve legtöbb tejet adja.

Ezen kívül pedig van a "legolcsóbb tej" a boltan, amit többen kérnek, na az az, amit hagyni kellene... Az még nekem sem tesz jót, nem marad meg.

Nem a tej hibája, hogy sokan megveszik a legolcsóbb "reggeli friss ital"-t. Jó esetben savóból készül, mindenféle kotyvalékokkal...

2017. aug. 14. 10:40
 22/25 anonim ***** válasza:
81%

"Persze, de a kenyeret kisutik es minden bakterium meg ilyesmi kihal belole."

Meg a tartós tejet is kisütik gyakorlatilag. Attól lesz tartós, hogy a nagyon magas hőfokon történő hőkezeléstől elpusztulnak benne a kórokozók.

2017. aug. 14. 16:16
 23/25 anonim ***** válasza:
41%

Dehogynem iszok tejet, nagyon szeretem. Az sem zavar, hogy hogyan készül.

Sőt ittam már tőgy meleg, friss tejet, amit előttem fejtek le a tehénből, és fejés után 1-2-perccel már ittam is. Felforralni sem forralták fel. És láss csodát nem volt bajom tőle!

Az a legjobb! :)

2017. aug. 14. 23:56
 24/25 anonim ***** válasza:
42%

Gyerekek, mi az undorító abban, hogy megfejik a tehenet, jézus isten.

Amúgy nem tudom, Mamának is voltak tehenei, de nem rakta meg a bika minden héten, sőt soha, mégis volt teje. Külön istállóban is voltak.

Na mindegy, sokan azt hiszik, hogy tojást is azért toj a lyúk, mert naponta megpakolja a kakas. Tanár is ecsetelte egyszer órán, szegény az se látott még tyúkot. Ez nagyon nem igaz, sok helyen kakas sincs. Tojást amúgy is toj a lyúk, mielőtt azokat os sajnálnák. Ahhoz kell a kakas, hogy kotlós legyen a tyúkból, azaz kiköltse a csibéket,leegyszerűsítve.

De amúgy is milyen undorító a tojás, tyúkszaros lesz meg minden, fúj, meg ne egyeték, Panellakók!

2017. okt. 26. 11:59
 25/25 Andizsuzsi ***** válasza:

"Mamának is voltak tehenei, de nem rakta meg a bika minden héten, sőt soha, mégis volt teje."

a tehén csak a vemhesülés után ad tejet. Hosszabb-rövidebb ideig, de kell a vemhesülés a tejeléshez.

"Ahhoz kell a kakas, hogy kotlós legyen a tyúkból, azaz kiköltse a csibéket,leegyszerűsítve. "

Ahhoz kell a kakas, hogy a tojás megtermékenyüljön. A kotlós a vak tojásokon is elüldögél.

2017. okt. 26. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!