Hogyan tudnék jobb cappuccinokat készíteni? Kávégébbel szogtam, ami a tejet is felveri, de elég hitvány lesz :\
Szemeskávét megörlöm, annak elég jó íze van, viszont a cappucinoval nem vagyok megelégedve :D.
Ti mit ajánlanátok? Kávé/tej arány mennyi kell legyen? (tej felverés során 3x-osára nő)
Milyen tej ajánlott? Eddig olyan tejjel csináltam ami a tehén tőgyéből jött ki.
Még mit szoktak beletenni? Milyen fajta kávé ajánlott cappucinonak?
A "google a barátod" kommenteket kérlek mellőzzétek, saját tapasztalatok érdekelnének, nyílván amit eddig csináltam azt is egy leírás alapján készítettem.
Dehogy forraljak fel a tejet. Felhabositjak gőzzel. Az arany pedig 1:1:1 kávé, tej, tejhab. Minél magasabb zsirtartalmu a tej, annál több és keményebb habja lesz.
Mi a konkrét kérdés, mi az hogy hitvány lesz?
Nehéz leírni mitől rossz az íze, nem vagyok otthon ebben a nyelvezetben. Kb. olyan mintha a hideg tejet ráöntenéd a kávéra, vagy mind az üzletekben a hideg kávé a hűtőből.
Vendéglőben nem tudom mit csinálnak jobban, tejet a gép jól felveri, kb. 3x-osára nő a térfogata, annál tovább nem tudnám habosítani, mert a csészében felforrana a tej :\. A tejet külön habosítom, majd ráöntöm a kávéra.
Vendéglőkben sokkal jobban megcsinálják, csak nem tudom miért, pedig ott is hasonló gép van.
Oké, kipróbálom akkor bolti tejjel is, ma is csináltam, kicsit kevesebb tejjel, de az se lett valami príma.
Köszönöm a segítséget. Majd próbálgatok ezt azt még, s leírom mivel "jó" a cappucino!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!