Tényleg olyan káros az enerfiaital? Mi káros benne?
#1:
és mennyivel több koffein benne, mint a kávéban?
24F
"A koffeintartalmú italokra jellemző, hogy rövid ideig éberebbé tesz, de mihelyt elmúlik a hatása, kétszer fáradtabbak leszünk, mint az elfogyasztása előtt.(Csináltak egy elemzést az energiaitalok között). A vizsgált energiaitalok egyike nagyjából hétszer annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze erős kávé, az egyik hazánkban is kapható márka pedig a kávéban található mennyiség nagyjából négyszeresét.
Mivel az energiaitalnak hajtó hatása van, ezért száműzi szervezetünkből az egészséges vitaminokat is.
Koffeintartalma miatt gyengíti immunrendszerünket.
Depressziót, szorongást okozhat.
Rontja a szív állapotát, nagy mennyiségben szívrohamot is okozhat.
Emeli a vérnyomást.
Rendszeres fogyasztása hízáshoz vezethet.
Heves szívdobogást okoz a benne található körülbelül 80 mg koffein. Ettől idegesek leszünk és szintén emeljük a szívbetegségek kockázatát."
Összefoglalva lehet, hogy felpörget, de érdemes figyelembe venni, hogy milyen áron teszi azt. Több szempontból nem éri meg pénzt kiadni rá. Amilyen gyorsan felpörget, olyan könnyen zuhanhatsz a másik végletbe utána, és közben kiűzi a szervezetedből a fontos anyagokat, és még a szívedet is megterheli. :/
ilyenkor örülök annak, hogy én hiperaktív vagyok :D
mint akinél végtelen koffein van :D
mondjuk nálam olyan, hogy pörgök pörgök és hirtelen 0 :)
de ahhoz már sok-sok óra kell :)
de elég 3-4 óra alvás általában, néha kicsit több és nincs gondom :)
energia italt az íze miatt szoktam csak inni :)
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!