Létezik a víznél is kisebb viszkozitású (folyékonyabb) innivaló - vagy hogy úgy mondjam, ivásra alkalmas folyadék?
Az alkoholnak eleve kisebb a viszkozitása, szóval a tiszta párlatoknak mind kisebb a víznél. Pálinka, vodka, rum, brandy, whisky, stb.
Az alkoholmentes italok viszont mind nagyrészt vízből állnak, és a bennük oldott anyagok is többnyire növelik a viszkozitást (pl. cukrok, zsírok), szóval azok közt valszeg nincs ilyen. Esetleg a savak csökkenthetik még, ezt nem tudom (pl. szénsav, csersav), de mivel cukor nélkül nem túl sok savat tolerál az ember ízlése, ezért a gyakorlatban nem hiszem, hogy ez sokat számítana.
Pedig betegen pont, hogy kifejezetten minél kisebb viszkozitású innivalót kívánok.
Influenzásan pl. még a sima csapvíz is túl sűrűnek tűnik.
Párszor már ábrándoztam arról, főleg betegen reggel, szomjasan felkelve, hogy mennyire jólesne valamilyen szuperfolyékony, lágy, semleges - vagy inkább lúgosabb, mint savas - kémhatású, esetleg enyhén ízes folyadék....
#4-es, miért lenne mégis nehezebb a folyékonyabb innivalót lenyelni? Egyáltalán nem érzem én se, hogy így lenne? Miből származik ez a paradoxon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!