Szerintetek az alábbi folyadékok közül melyik a legjobb frissítő: víz, kakaó, kávé?
Ha jól tudom, a kávé vizet von el, így még több vizet kellene fogyasztani, illetve a koffein a központi idegrendszert csapja be, és így nem energiát ad, hanem a szervezetet becsapja, és úgy veszi rá, hogy a tartalékaiból éljen fel. Ezért is lehetséges az, hogy a kávéfogyasztók egy idő után kimerülhetnek, ha túl sokat fogyasztanak.
A kakaó már nem von el úgy vizet, illetve a koffeintartalma (annak változata) is kevesebb. De van még íze, és egy jó kakaó nagyon finom tud lenni, ha valaki szereti.
Víz: hidratálja a szervezetet. De ez frissít-e, hogyan befolyásolja a szervezetet, stb.?
A legjobb és legegészségesebb a víz.
A jó minőségű kávé kis mennyiségben szintén egészséges (antioxidáns, és sejtvédő többek között), és frissítő hatású is. Tényleg von el vizet, de nagyon kis mennyiségben, szóval, ha iszol utána egy-két kortyot, akkor más ki is egyenlítetted. Inni amúgy is ajánlott utána, mert így kiöblíted a szád, és nem színezi el a fogadat.
A kakaót én is szeretem, de az emberek többsége nem tudja rendesen megemészteni a tejet, ezért megterhelő lehet a gyomornak, szóval csak óvatosan vele. Főleg, ha cukrot is teszel bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!