Melyik őrölt kávé a legjobb, ha erős krémes, igazi presszó kávét akarok?
Van egy nespresso gépünk, kaptam hozzá tölthető kapszulát. Régen a kotyogóson a classic omniat főztük finom volt.
Tudom, hogy a kávégép főzi úgy le hogy krémes-habos legyen, de valakinek van tapasztalata?
Szüleim kávéimádók, a legjobban azt szeretik ha "csokiszirup" állagú a kávé... :D
Köszönöm :)
Kedves első latom a kerdest nem ertetted nem baj :)
Kedves masodik koszonom a valaszt. Ugye kapszulaba toltenem es a geppel főzném le, de te ezt ertetted is.
Úgy ertetted vegyek szemeset, daraljam le magam és úgy főzzem?
(Régen egy jura kavefozot használtunk ami maga örölte a szemes kávét de már nem a régi pedig akkoriban a legjobb volt)
Márkára tudsz valamit ajánlani? Pellinit olvastam de az rohadt drága.. :D :)
Tényleg nem értettem, bocsi... most látom, hogy tölthető kapszulát vettél.
Igen, szemes kávét vegyél és te daráld le. Az olyan árkategóriában mint a Lavazza, Segafredo, stb. már elfogadható a minőség, az egy erős középkategória.
Az omnia, eduscho, stb. szintűeket kerüld. Tschibo-ból csak a drágábbakat érdemes megvenni.
Én tőlük szoktam rendelni:
Konkrétan a Basic Barista Espresso Blend keveréket 1 kg-os csomagolásban. Ez a legolcsóbb kávéjuk, de nagyon ott van! :-)
Egy kicsit világosabbra pörkölik, mint erre fele szokás, így nem annyira keserű.
Igen úgy gondoltam. :-) Daráló sem mindegy milyen. Vannak ezek a forgó késes izék, ezzel darált kávéban mindenféle szemcseméret van, teljesen kiszámíthatatlan. Eszpresszóhoz egyenletesen apróra kell őrölni. Olyan darálóval lehet megcsinálni, amiben ilyen malomkőszerű fogazott csonka kúp forog.
Ha van jó kávéd, jó darálód, érdemes néha a presszógép mellet egyéb módszereket is kipróbálni. Filteres kávé, french press stb. Ezekhez durvábbra kell őrölni.
Hacsak nem speciálisan keserű kávét szeretnél, érdemes 100% arabica-t választani. A robusta ritkán tesz jót a kávé ízének.
Mint írtam üzenetben ajánlották ezeket, és hirtelenjében csak pár fajtát tudtam beszerezni :)
Meglepően ritkán írják rá milyen keverék hány % arabica robusta.
A saját örlésűt is kipróbáltam mind durvább mind poros örlésűt, de szerintem a kapszulásokhoz adnak adalékot mert egyik sem lett se erős se krémes, köszönöm azért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!