Szerintetek az alábbi folyadékok közül melyik a legjobb frissítő: víz, kakaó, kávé?
Ha jól tudom, a kávé vizet von el, így még több vizet kellene fogyasztani, illetve a koffein a központi idegrendszert csapja be, és így nem energiát ad, hanem a szervezetet becsapja, és úgy veszi rá, hogy a tartalékaiból éljen fel. Ezért is lehetséges az, hogy a kávéfogyasztók egy idő után kimerülhetnek, ha túl sokat fogyasztanak.
A kakaó már nem von el úgy vizet, illetve a koffeintartalma (annak változata) is kevesebb. De van még íze, és egy jó kakaó nagyon finom tud lenni, ha valaki szereti.
Víz: hidratálja a szervezetet. De ez frissít-e, hogyan befolyásolja a szervezetet, stb.?
Ez komoly kerdés? hát legyen:
A kávé mellé vizet kell inni, az nem frissít...
a kakaó sem frissít, sőt megszomjasavb leszel tőle...
a víz frissít, de ha citromot facsarsz bele (nem túl sokat) akkor aztán igazi frissítő. acukros limonádé is frissít de én nem iszok cukros italokat
Igen, számomra komoly kérdés, mert sok kávét iszom és kezdem érezni, hogy bár ideig-óráig frissít, utána még fáradtabb vagyok, stb.
A többi opciót is próbálgatom.
Kakaót és vizet is ittam eddig is, de tudatosabban akarom ezt...
A kávé (vagy bármely más koffeintartalmú ital) nem frissít, hanem hamis ébrenlétet, éberséget ad akkor is, amikor amúgy nem lennél képes ilyen állapotra. Előfordulnak ilyen alkalmak, ilyenkor én is élek a koffeinnel, de frissítőnek inni? Ostobaság...
Kakaót az ízéért issza szerintem a többség, ugyanúgy ahogy az üdítőket is.
A víz fontos, napi másfél-két litert igyál belőle, egyébként ha ízes és egyben jótékony hatású italt szeretnél, akkor facsarj magadnak gyümölcslevet(pl.: narancs).
Wow! Köszi a válaszokat!
Akkor frissítőnek tea/gyümölcslé.
Víz mindenképp marad, csak a mennyiségét növelem, mert szerintem keveset fogyasztok belőle.
A kakaót pedig az íze miatt néha ...
Azzal tisztában vagyok én is, hogy a kávé, és minden, amiben koffein van olyan mértékben, becsapja a szervezetet. Éppen arról akarok leszokni, és tudatosabban odafigyelni a folyadékbevitel minőségére és mennyiségére.
Víz.
Saját vélemény is, de épp nemrég olvastam, hogy jobb hatása van egy nagy pohár víznek ébredés után mint egy kávénak.
A gyümölcslé nem annyira egészséges ám, mert sok benne a gyümölcscukor.
A legjobb frissítő szerintem a víz.
Zöld tea cukor nélkül - ha szerepelne a felsorolásban, azt mondanám, ez az, ami olyan, mintha felkapcsoltak volna egy lámpát a fejedben, segít a koncentrációban. Felfrissülésre még a nagyon mértékletes kólafogyasztást javasolnám, fél-egy pohárka maximum naponta - de akkor maximum napi egy kávé.
A víz is frissít, külsőleg-belsőleg, iszod és megmosod vele az arcod, segít a tisztább gondolkodásban. Ha nem iszol eleget, az fáradtsághoz, koncentrációzavarhoz vezethet. Gondold el, milyen nehéz gyógyszert bevenni víz nélkül. Ha dehidratálódsz, minden ennyire nehézkesen működik a szervezetedben, mert folyadék áramoltat belül mindent. Szemszárazság, vesekő alakulhat ki, illetve székrekedés, aranyér, ha életvitelszerűen keveset iszol.
A kakaó és a kávé inkább az álmosság ellen jó - össze is szoktam őket keverni, kakaós kávét iszom. A délután háromkor érkező menetrendszerű agyhalál elkerülésére tökéletes.
A kávé úgytudom, hogy dehidratál, én azt elvből elvetném.
A kakaóban, ha tényleg jó tej van, akkor van benne kazein, stb, sok hasznos dolog.
A víz hidratál, alapszükséglet. Használata nem lehet kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!