A McDonald’s-ban vizezik a Coca Cola-t?
Régóta mereng bennem ez a kérdés. Nem sűrűn járok McDonald’s-ba és a legutóbbi alkalommal Cola-t kértem a menüm mellé. Tudtommal Coca Cola-t mérnek az italautomaták, de mégis aznap mielőtt betértem volna a Mekibe ittam már üveges Coca Cola-t és annak is teljesen más íze volt meg a Mekiben a kimért Cola-nak is.
Az ilyen éttermek ugye franchise jogon működnek és szigorú előírásokat kell betartaniuk amit az anyavállalat rendszeresen ellenőriz is. (Azt mondjuk elismerem, hogy más földrészeken eltérő lehet a Coca Cola íze, de egy adott országon belül is?)
Szerintetek?
1. Te merengsz, nem a kérdés benned. (ha érdekel a szó helyes használata)
2. A franchise-rendszer nem az egész hálózatot érinti, egy csomó egységet maga a McDonald's üzemeltet.
3. -a lényeg- a helyben kimért kóla szabály szerint vizezve készül, nem egy az egyben viszik oda, hanem sűrítmény formájában, és helyben elegyítik vízzel, szén-dioxiddal.
Az egyik kóla azért tűnhet rosszabbnak a másiknál, mert eltérő lehet a hígítási arány.
Képzeld el, mert mekkora logisztikai feladat és felesleges költség lenne, ha a kólát egy az egyben vinnék oda hordókban. Egy étterem esetében ez napi több köbméter lenne.
Itt a válaszodon túl sok érdekes dolgot olvashatsz. Egyébként igen, a mozikban / éttermekben a saját vízhálózatból kivett vízzel állítják elő koncentrátumból. Mivel annyi folyékony kóla egyébként sem férne el egy automatában
Mert kóla szörpből van. Azt a gép vízzel hígítja fel.
Te is ha veszel szörpöt a boltban, vagy otthon csinálsz akkor se a tömény szörpöt iszod meg hanem felhígítod vízzel és úgy iszod.
A kóla szörpöt is a Mekikben így tömény szörp formában szállítják, majd minden gyorséttermében frissen hígítják fel. Többet lehet belőle szállítani, gazdaságosabb, nem romlik meg, stb, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!