Most akkor van a teában koffein?
A normális, igazi teákban (zöld, sárga, fehér, fekete) van, és emelett más serkentő hatású vegyületek is. A tealevelekben koffein 2x nagyobb mennyiségben mint adott tömegű kávébabokban, azonban lassabban szívódik fel. :) egy 1,5 g-os feketetea filterben úgy 40-75mg lehet.
BTW wikipedia :)
A teanövényben van, a gyógynövényekben nem tudok róla, hogy lenne. Csak mert teaként isszuk mindkét csoportot, teljesen más, kicsit sem rokon növényekről van szó, ráadásul a teacserje levelét szokás használni, sok gyógynövénynek pedig a termését. Közük nincs egymáshoz.
Hogy pontosan milyen növényekben van koffein, azt nem tudom, rákereshetsz a gyógyteáid összetevőire.
Csak a teacserje levele, barmilyen allapotban, tartalmaz koffeint. A gyogyteak, pl kamilla, menta, gyomber,salvia,hibiszkusz,jazmin stb koffein mentes, de ezeket is szoktak keverni zoldteaval, ami koffeines.
A teacserjebol keszult teat is szoktak koffinmentesen arulni, ahogy a kavebabot is aruljak 'decaf' vagyis koffeinmentesen
Az en kedvenc koffeinmentes team a gyomberes citromos. Finom friss reszelt gyomberbel es friss citrombol meg jobb
Nagyon szépen köszönöm a tartalmas válaszokat. :) Szerencsére semmi egészségügyi ok miatt nem kell kerülnöm a koffeint, csak nagyon sok teát iszom és ha valóban olyat amiben van koffein akkor az már kb. koffein mérgezés lenne.
Nekem amúgy a borsmenta az abszolút kedvenc, meg még a kamillát szeretem nagyon . :D
Én javaslom az orgona teát egy kipróbálásra.
Az az ízvilág valami isteni.
És koffein mentes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!