A kávé még 2-3 nap után is ugyanolyan erős, vagy veszít a koffeintartalmából?
Nagy adagot szoktunk főzni, mert ezen a kávéfőzőn nem is lehet kicsit.
Így pedig napokig kitart.
Arra lennék kíváncsi, hogy az erejéből veszít-e, vagy ez csak egy tévhit?
Gondolom a koffein nem tud elpárologni.
"Ha már ennél a témánál tartunk, jegyezzünk meg még egy dolgot a kávé eltarthatóságával kapcsolatban. Ha a darált kávé elveszti aromáját, csak a kávézás élvezetéből veszítünk, egészségünk nem károsodik. Van azonban egy dolog, amit feltétlenül el kell kerülnünk: a lefőtt kávé hosszabb ideig való tárolását. Legtöbbünk természetesen forrón, azon melegében issza a kávét (még a csészét is előmelegíti, drágább készülékek esetében a beépített csészemelegítő segítségével, nélküle csak úgy póriasan, forró víz beletöltésével), de azért akadnak, akik megisszák, esetleg kedvelik is a hideg eszpresszót. Őket nagyon nyomatékosan figyelmeztetjük: a tudomány jelenlegi állása szerint a lefőtt és magára hagyott kávéban rendkívül káros kémiai folyamatok indulnak meg, és fogyasztása körülbelül ugyanolyan mértékben rákkeltő, mint az erősen odaégett, odakozmált ételek fogyasztása."
az élvezeti értékén nem érzem, megmelegítem, ízesítem cukorral és tejszínnel.
ha megkínálnálak, szerintem te sem tudnád eldönteni, hogy 10 perce vagy tegnap reggel főztem-e.
a káros kémiai folyamatok mennyi idő után kezdődnek?
1 óra, vagy 3 nap?
olyan kávéfőzőnk van, ami egyben teafőző, de a teát soha nem főzzük. így csak kávéra használjuk, és van rajta egy jelzés, hogy minimum mennyi víz kell bele. a jelzés szerint ez 4-6 adag, de nem iszunk nagy adagot, szóval lehet 8-10 is. ez meg 4-5 nap alatt fogy el.
ha minden nap kiborítanám, az nagy pocséklás lenne, de azt sem akarom, hogy a minimumnak csak az 1/3-át töltöm bele, és tönkremegy a gép.
a pörkölt kávé 3 hétig jó? hát nem tudom, ki tartja ezt be, sokan 1 kg-s kiszerelést vesznek, mert úgy jobb az ára, és hónapokig eláll kibontva. de ugye már akkor is ki tudja, mióta meg van pörkölve.
A csomagolt kávékat jobb elkerülnünk...
engem érdekel a téma, de ez egy nagyon sznob írás.
a kibontott csomagot osszuk sok kicsi csomagra, úgy tároljuk. őszintén, csinál ilyet valaki?
a lefőtt kávé tárolásáról vártam volna az infót a cikk végén, de ez egy nesze semmi, fogd meg jól.
azért köszönöm a cikket, ha egyszer milliomos leszek, majd mindig csak frissen főzöttet iszok. :)
Már nem tudom hol olvastam, de olyan 4-5 órára emlékszem.
Hasonló lehet, mint a tea: "A tea frissen a leghasznosabb. Ne hagyjuk sokáig állni, mert felülete lepedékessé válik. Színe megsötétedik és káros anyagokat tartalmaz. A régiek úgy mondták, hogy ha a tea egy éjszakát állott, olyan mint egy mérges kígyó."
"ám nem ajánlatos előre elkészíteni: ha a zöld tea állott, akkor abban is képződnek káros anyagok, tehát mindig csak frissen fogyasszuk"
értem.
ezek szerint vennem kéne egy új kávéfőzőt, ami képes 2 adagot lefőzni a 8 helyett.
de akkor sem tudnék mindent batartani, mert egy csomag kávé hetekig ellát minket, nem iszunk sokat. és akkor abból is elillannának az anyagok, +az oxigén hatására elkezdődnek a káros folyamatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!