Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A kávé még 2-3 nap után is...

A kávé még 2-3 nap után is ugyanolyan erős, vagy veszít a koffeintartalmából?

Figyelt kérdés

Nagy adagot szoktunk főzni, mert ezen a kávéfőzőn nem is lehet kicsit.

Így pedig napokig kitart.

Arra lennék kíváncsi, hogy az erejéből veszít-e, vagy ez csak egy tévhit?

Gondolom a koffein nem tud elpárologni.



2015. nov. 15. 11:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az erejéből nem veszít, de az élvezeti értékéből biztosan.
2015. nov. 15. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:

"Ha már ennél a témánál tartunk, jegyezzünk meg még egy dolgot a kávé eltarthatóságával kapcsolatban. Ha a darált kávé elveszti aromáját, csak a kávézás élvezetéből veszítünk, egészségünk nem károsodik. Van azonban egy dolog, amit feltétlenül el kell kerülnünk: a lefőtt kávé hosszabb ideig való tárolását. Legtöbbünk természetesen forrón, azon melegében issza a kávét (még a csészét is előmelegíti, drágább készülékek esetében a beépített csészemelegítő segítségével, nélküle csak úgy póriasan, forró víz beletöltésével), de azért akadnak, akik megisszák, esetleg kedvelik is a hideg eszpresszót. Őket nagyon nyomatékosan figyelmeztetjük: a tudomány jelenlegi állása szerint a lefőtt és magára hagyott kávéban rendkívül káros kémiai folyamatok indulnak meg, és fogyasztása körülbelül ugyanolyan mértékben rákkeltő, mint az erősen odaégett, odakozmált ételek fogyasztása."

[link]

2015. nov. 15. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

az élvezeti értékén nem érzem, megmelegítem, ízesítem cukorral és tejszínnel.

ha megkínálnálak, szerintem te sem tudnád eldönteni, hogy 10 perce vagy tegnap reggel főztem-e.


a káros kémiai folyamatok mennyi idő után kezdődnek?

1 óra, vagy 3 nap?


olyan kávéfőzőnk van, ami egyben teafőző, de a teát soha nem főzzük. így csak kávéra használjuk, és van rajta egy jelzés, hogy minimum mennyi víz kell bele. a jelzés szerint ez 4-6 adag, de nem iszunk nagy adagot, szóval lehet 8-10 is. ez meg 4-5 nap alatt fogy el.

ha minden nap kiborítanám, az nagy pocséklás lenne, de azt sem akarom, hogy a minimumnak csak az 1/3-át töltöm bele, és tönkremegy a gép.

2015. nov. 15. 12:11
 4/15 A kérdező kommentje:

a pörkölt kávé 3 hétig jó? hát nem tudom, ki tartja ezt be, sokan 1 kg-s kiszerelést vesznek, mert úgy jobb az ára, és hónapokig eláll kibontva. de ugye már akkor is ki tudja, mióta meg van pörkölve.


A csomagolt kávékat jobb elkerülnünk...

engem érdekel a téma, de ez egy nagyon sznob írás.


a kibontott csomagot osszuk sok kicsi csomagra, úgy tároljuk. őszintén, csinál ilyet valaki?


a lefőtt kávé tárolásáról vártam volna az infót a cikk végén, de ez egy nesze semmi, fogd meg jól.


azért köszönöm a cikket, ha egyszer milliomos leszek, majd mindig csak frissen főzöttet iszok. :)

2015. nov. 15. 12:16
 5/15 anonim ***** válasza:

Már nem tudom hol olvastam, de olyan 4-5 órára emlékszem.


Hasonló lehet, mint a tea: "A tea frissen a leghasznosabb. Ne hagyjuk sokáig állni, mert felülete lepedékessé válik. Színe megsötétedik és káros anyagokat tartalmaz. A régiek úgy mondták, hogy ha a tea egy éjszakát állott, olyan mint egy mérges kígyó."

"ám nem ajánlatos előre elkészíteni: ha a zöld tea állott, akkor abban is képződnek káros anyagok, tehát mindig csak frissen fogyasszuk"

2015. nov. 15. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Vegyél egy 2 személyes kávèfőzőt. Az is pocséklás hogy 3 napos újramelegített cukros borzadályként isszátok a kávét.. a tapasztalatom szerint a rosszabb kávé az ami újramelegítve is hasonló (pláne ha cukros is) a jó kávé ha egyszer kihül sosem lesz olyan mint volt. Emellett meggyőződésem hogy 1 nap alatt megposhad a kávé, tea.
2015. nov. 15. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:

értem.

ezek szerint vennem kéne egy új kávéfőzőt, ami képes 2 adagot lefőzni a 8 helyett.

de akkor sem tudnék mindent batartani, mert egy csomag kávé hetekig ellát minket, nem iszunk sokat. és akkor abból is elillannának az anyagok, +az oxigén hatására elkezdődnek a káros folyamatok.

2015. nov. 15. 12:57
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem érné meg egy kisebb "kotyogós kávéfőzőt" venni ? Akkor mindig friss kávét ihatnátok , márpedig annak csak úgy jó az íze , az illata. Ráadásul a frissen főzött kávé kevésbé terheli meg a gyomrot, mint a hosszabb ideje lefőtt, újra felmelegített fekete. Az órákig álló, melegen tartott kávéban egyre több sav szabadul fel, mely hosszabb távon tartós gyomorpanaszokhoz vezethet.
2015. nov. 15. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
A nagy csomag kávét én amennyire lehet jól lezárom, és csak kisebb adagot töltök ki belőle szintén zárható kávés dobozba vagy befőttes üvegbe amit pár nap, 1 hét alatt elfogyasztok. Így nem nyitogatom sokat a nagy csomagot. Sokkal jobb megoldást nem tudok, ha nem akarom adagonként pörkölni otthon. De szerintem így is elfogadható a kávé, azt viszont nem szeretném ha állott lenne az előre lefőtt kávé amikor iszom.
2015. nov. 15. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
a mostanában divatos kapszulások szerintetek jók? régebben nézegettük, de azért tettünk le róla, mert 1600 ft egy doboz kapszula, és az csak 10 adag.
2015. nov. 15. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!