Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Milyen teát vegyek?

Milyen teát vegyek?

Figyelt kérdés

Régóta fekete teát iszok, citrommal és cukorral, néha a méz felcseréli a cukrot.

Illatra nagyon jónak tűnnek a gyümölcsteák, de hiába teszek egy bögrébe akár két filtert tiszta víz ízük van.

Próbáltam már Liptont, Pikwicket, Millfordot, Teaházat meg egy-két márkát...

Melyikeknek van tényleg igazi eper íze? Ízbe bármi más jöhetne, de érződjön rendesen, ne csak illatban...

2015. dec. 25. 13:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem veszel rendes teát?

Ezeknek a filteres szaroknak tényleg nincs semmi ízük. Próbáld ki a szálas ill. darabos teákat, azoknak tényleg nagyon intenzív, finom ízük van.

2015. dec. 25. 13:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Márkát tudsz ajánlani vagy mindegy?
2015. dec. 25. 13:42
 3/13 anonim ***** válasza:
Igazából mindegy, azt nézd, hogy szép nagy darabok legyenek benne. A müller drogériának van saját márkás teája, ami elég olcsó és nagyon jó.
2015. dec. 25. 14:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Most az ünnepek előtt vettem alkalmi kiadású Gárdonyi szálas gy. teát, kyrva jó volt. A gy. teákat úgy egyáltalán bátran áztathatod sokáig, egy negyedórát mindenképp érdemes, de ha 1 órát ázik, az se baj :) A leírásod alapján azt hiszem, hamar kiveszed a filtert. Feketéből is ajánlom, próbáld ki a szálas teákat, csak van valami lelőhely a közeledben. Anyagilag is sokszor jobb. Lehet, hogy egy azonos márka szálasban kicsit drágább, de lehet, hogy 2x annyit a tömeg, az íze meg simán jobb.

Háztartási bolban veszel egy ilyen tojást és nyomhatod:

[link]

Filteresben nekem bejön a Teekanne márka is gy. és fekete vonalon is. Tudom, ízlések és pofonok, de pár ötlet:

[link]

[link]

[link]

És semmi közöm hozzá, de az a turbó ízesítés cukorral és citrommal nem biztos, hogy segít megtalálni az igazi választást :) Gy. teánál meg valszeg totál fejbeveri a kellemes fanyarságot.

2015. dec. 25. 14:42
 5/13 anonim ***** válasza:
A filteres gyümölcsteákkal valóban nehéz, én egy pohárba teszek 2 filtert s kitapasztaltam, minek OK az íze. A Milford attól függ, de annyi pénzért szálas teát veszek :D A Pennyben van többféle 100 forintos filteres gyümölcstea, aminek még a legtöbb íze van az általam próbált filteresek közül. Nem mindig van kedvem egy liter szálasat készíteni, főleg a kora reggeli ébresztő és majdnem mindegy, milyen teám esetében, ezért tartok itthon egypár filtereset is a sokféle teljesen jó, bár olcsó szálasak között (egyszer kiszámoltam, csak a legolcsóbb filteresek olcsóbbak a jó áron vett szálasaknál, minőségben viszont durván alulmaradnak, maximum a speckó aromák miatt lehet érdekesebb valaki számára, aki az aromát szereti, nem a teaízt).
2015. dec. 25. 14:57
 6/13 A kérdező kommentje:
Gyümölcsösökbe nem szoktam tenni semmit. Teszek majd akkor egy próbát, az említett termékekkel kapcsolatosan.
2015. dec. 25. 15:08
 7/13 Dj Bax ***** válasza:
Elnézést nem rosszból írom de milyen ízlése vna akkor önnek. Én 1 filter teált álltalában 1- 1,2l vízbe akok és jó íze van ha nem gagyi igaz ázik általába negyed fél órát van mikor többet is. Amúgy filteresbe egyik legjobb szerintem a twinings, de van benne szálas is és a teaház annak vannak nagyon jó gyümölcsteái
2015. dec. 29. 12:09
 8/13 A kérdező kommentje:
Feketét én is 1 literbe teszek, de a fentebb említett filteresek semmilyen ízt nem adnak. Gondoltam, kipróbálom hátha egy bögrével másabb... Amúgy a dobozon 1 bögre van, igaz nem úgy iszom, de nem tudom mi a probléma...
2015. dec. 29. 18:56
 9/13 A kérdező kommentje:
Tettem egy próbát a szálassal, nagyon finom. Érződik rendesen az ízvilág...
2016. jan. 1. 09:42
 10/13 anonim ***** válasza:

[link]

ajánlom a Mülleres ömlesztett teákat is, sokféle van.

2016. jan. 1. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!