Milyen teát vegyek?
Régóta fekete teát iszok, citrommal és cukorral, néha a méz felcseréli a cukrot.
Illatra nagyon jónak tűnnek a gyümölcsteák, de hiába teszek egy bögrébe akár két filtert tiszta víz ízük van.
Próbáltam már Liptont, Pikwicket, Millfordot, Teaházat meg egy-két márkát...
Melyikeknek van tényleg igazi eper íze? Ízbe bármi más jöhetne, de érződjön rendesen, ne csak illatban...
Miért nem veszel rendes teát?
Ezeknek a filteres szaroknak tényleg nincs semmi ízük. Próbáld ki a szálas ill. darabos teákat, azoknak tényleg nagyon intenzív, finom ízük van.
Most az ünnepek előtt vettem alkalmi kiadású Gárdonyi szálas gy. teát, kyrva jó volt. A gy. teákat úgy egyáltalán bátran áztathatod sokáig, egy negyedórát mindenképp érdemes, de ha 1 órát ázik, az se baj :) A leírásod alapján azt hiszem, hamar kiveszed a filtert. Feketéből is ajánlom, próbáld ki a szálas teákat, csak van valami lelőhely a közeledben. Anyagilag is sokszor jobb. Lehet, hogy egy azonos márka szálasban kicsit drágább, de lehet, hogy 2x annyit a tömeg, az íze meg simán jobb.
Háztartási bolban veszel egy ilyen tojást és nyomhatod:
Filteresben nekem bejön a Teekanne márka is gy. és fekete vonalon is. Tudom, ízlések és pofonok, de pár ötlet:
És semmi közöm hozzá, de az a turbó ízesítés cukorral és citrommal nem biztos, hogy segít megtalálni az igazi választást :) Gy. teánál meg valszeg totál fejbeveri a kellemes fanyarságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!