Aldis kapszulás kávégépe van vkinek? Milyen?
Mennyibe kerül mostanában? A neten csak több évvel ezelőtti árakat találtam.
A kapszulák milyen árban vannak?
Könnyű kezelni a gépet, és finom kávét csinál?
Nincs, de itt egy árösszehasonlítás.
hát ennek nem tudom, mi értelme volt, mert nincs köztük az Aldi gépe...
ezek csak simán kapszulás gépek, de engem egy konkrét típus érdekel, amiről nem tudtam meg semmit...
Neked már gondolom nem aktuális, de talán másnak igen.
Árat nem tudok jelenleg, de az úgyis változik az idők folyamán, meg jártában az ember rá tud skubizni, csak azt nehéz eldönteni, hogy egyáltalán kell-e nekünk ez a gép, vagy sem. Hát döntse el mindenki maga, nekem az alábbiak a tapasztalataim úgy általában a kapszulásokról, és specifikusan az Aldi gépéről. Sajnos csak a CASCOLINO (nagyobb) gépről tudok nyilatkozni, nekem az van.
Vegyesek az érzelmeim.
Kiválasztás szempontja: Mindig legyen kapszula, ne legyen az, hogy "Sajnos elfogyott, nem tartunk ilyet" és ezért másik boltba kelljen menni. Az Aldiba minden héten járok, tehát ez nem jelenthet gondot. Mert ugye rengeteg ilyen gép van és a kisebb áruházak jellemzően csak a Nescafé kapszuláit árulják. Nagyobb áruházakban több féle van. Nos ez az ötletem se jött be, hogy "Aldi mindenhol van, nem lesz hiány kapszulából", mert az Aldis Ristretto is hiányzott hetekig, valami miatt. Persze lehet más ízt választani, de naaa. Hozzá teszem, hogy ilyen egyszer volt, azóta mindig van mindenféle töltényből.
Másik szempont, hogy magas nyomást tudjon biztosítani. Valamiért azt gondoltam, hogy ezzel lehet a legjobban imitálni a nagyüzemi minőséget. A többi márka 10-15 bar körüli nyomást tud, a nagyobb nyomásúak már ugrásszerűen drágábbak voltak és persze nagyobbak, akkor amikor én gépet kerestem. Az Aldi féle Martello mindkét darabja 20 bar nyomást tud. Hogy van-e különbség egy gyengébb gép és az Aldis között, azt nem tudom, de gondoltam nem lövök vele mellé, ha az erősebbet választom. Persze az is lehet, hogy ez csupán megalománia, hogy az ember mindenből a legjobbat akarja.
A következő szempont az Aldi garanciapolitikája, ami 10/10. Tudtam, hogy ha gondom lenne a géppel, akkor nem fognak kötekedni, nem mondják azt, hogy odaadtam a kutyának játszani és azért romlott el. Így is lett, igénybe kellett vennem a garanciát és ismételten jelesre vizsgáztak az Aldi munkatársai, szó nélkül cserélték a hibás gépet.
A következő szempont ami miatt ez mellett döntöttem, hogy az Aldi műszaki holmijai jó minőségűek, gyakran német gyártmányúak.
Nos használati tapasztalataim azok, hogy kényelmes kávéfőzés, reggel mikor siet az ember, akkor nagyon jó, hogy felkeléskor csak nyom egy gombot az ember, mire letudja a WC-t, már jelzi is a zölden világító gomb, hogy a szerkezet akcióra kész. Kapszula be, csésze alá és már jön is a kívánt nedü. Olyan kis kávéhab is keletkezik, mint az ipari kávégépeknél, szóval klassz, koromfekete kávé. Több ízű van belőle, még koffeinmentes is van, tehát íz választásánál alaposan vegyük szemügyre, hogy mit veszünk. Ha csak a képet néztük a kapszulás dobozon és beléül kék kapszula van, akkor éppen koffeinmenteset szürcsölve várjuk feleslegesen az ébredést :D.
Az ízek finomak, aromásak, érezhető különbségek vannak a különféle töltények között.
És itt jön a trükk. Ezeket az ízvariánsokat különböző kávék keverésével érik el. Tehát kávékeverék van a legtöbb tölténybe, ami miatt szerintem drága. A Robusta kávé az olcsóbb az előállítása miatt mint az Arabica és mégis drága a kapszula, mégse a bűvös 100% Arabica fog a szemünk előtt lebegni.
Viszont az ár az mihez képest drága. A Nescafé töltényei 75 Ft, Az Aldis Martello pedig 70. Szóval itt 5 Forintot lehet spórolni, ha valakinek ez szempont. A 10 darabos tölténynél szembetűnőbb a különbség, hiszen tizesével vesszük.
Viszont ha bemegyünk egy benzinkútra, ott 300 egy kávé, a Balatonon vagy elegánsabb helyeken pedig megsértődnek, mikor kikerekedik az ember szeme a 600 Forint/csésze számlázása után, ha megkérdezzük, hogy az ár tartalmazza-e a csészét is. Egy kávéamutomata is vidáman villogva kéri a 110-200 forintos egy műanyagpoharas kávéért. Szóval mihez képest drága?
És akkor jöjjön a negatívum.
Havonta ajánlják vízköteleníteni, két hetente, vagy 80 csésze után zsírtalanítani. Ez még nem is lenne baj, minden gépet kell vízkőteleníteni. De míg egy kotyogós kávéfőzőt ecettel vagy citromsavval vízkőtelenít az ember és 90 forintért lehet tömítőgumit kapni hozzá, addig ez a gép speciális karbantartást igényel. Én ezt komolyan veszem a kis szelepek, alkatrészek miatt és be is tartom. Egy levél vízkőtelenítő tabletta, amiben 10 tabletta van, 600 FT. Ez 5 alkalomra elég. A tisztítás az egy jó fél órát vesz igénybe. Ezzel számolni kell. Nem bonyolult, de havonta rá kell áldozni, ha mindig újszerű működést akarunk és nem kínlódni.
Aztán van a csöpögtető tálcája, ide csöpög a víz, vagy a kávé, ha nem teszünk alá csészét. Ezt időnként el kell mosogatni, ha nem akarjuk, hogy igénytelen legyen. Nem egyszerű feladat, annyi redő, hajlat, kanyar van benne. Kicsit mindig kávés marad, ha csak lazán ellögyböljük. Gyári tiszta csak hypózás után lesz. De a kávéragacsok csak belül látszanak, szóval nem gáz kívülről.
Ami nekem nagyon nem tetszett, az a víztartály csatlakozási megoldása. Igazából egy sín vezeti be a tartályt a helyére, tehát elvileg csak egy féle képpen lehet behelyezni a tartályt. Nekem valamiért mégis állt a víztócsa a gép alatt, bármit csináltam. Ezért vissza is vittem, szó nélkül kicseréték, vagy felajánlották a pénz visszaadását. Mivel kicsit önmarcangolós típus vagyok, gépcserét kértem és folytattam a menőzést a géppel. Ez már nem szivárog, csak néha. Olyankor tartály ki, víz feltöröl, tartály vissza, szelep megnyomkod, tartályt igazgat és akkor jó lesz. A tartályt lehetőleg nem veszem ki, csak vízkőtelenítéskor. A fogyatkozó vizet egy csőrös edényből szoktam utántölteni, így nincsen gáz.
A kapszula kivető kampójával óvatosan kell bánni, mert könnyen elgörbül ha akadáskor ráerőltetjük az ajtót. Ha ezt a hibát elkövettük, akkor állandóan szenvedni fogunk. Szerencsére a gépcsere után már figyeltem erre, azóta nincsen gond.
A programozható adag gomb az inkább parasztvakítás, mert minden patront más sűrűséggel töltenek meg, tehát ritka, hogy mindig ugyanannyi adag kávét kapjunk. Célszerűbb kézzel leállítani, hogy mennyi kávéra van szükség.
Hát ennyi. Szerintem ilyen mozzanatok más márkánál is lehetnek, tehát ha valaki belevág, akkor ilyenekkel összefuthat más márkánál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!