Kapszulás (Nespresso U) kávéfőzőt érdemes ásványvízzel használni vízkövesedés megelőzése érdekében?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat is, hogy ez a megoldás az ásványvizekben lévő magasabb ásványianyag-tartalom miatt rosszabb, mint a rendes csapvíz, mások szerint meg jobban kíméli a gépet az ásványvíz. Milyen gyakran érdemes vízkőmentesíteni a gépet és milyen módszert ajánlotok? Köszi!2015. márc. 16. 09:08
1/4 anonim válasza:
Erről akkor lehet érdemben beszélni, ha bevizsgáltatod a csapvizedet, és összehasonlítod a benne lévő vízkő kialakulásáért felelős anyagok mennyiségét (karbonátokat) az ásványvízben találhatókkal. Általános felfogás szerint az ásványvízben több ilyen van, de simán vannak az országnak olyan pontjai, ahol a csapvizet is el lehet adni (és el is adják) ásványvízként, hiszen a kritériumoknak megfelel.
Így vakon, teszt nélkül én inkább csapvízzel használnám ásványvíz helyett, de a legjobb a lágyvíz lenne.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. márc. 16. 09:32
3/4 anonim válasza:
Vízszűrőn átszűrt vízzel érdemes használni, különben nagyon hamar vízköves lesz és eldugul.
Először sima vízzel használtam, pár hét után már lehetett látni, hogy lassabban folyik.
Azóta vízszűrőssel, és így egyáltalán nem vízköves.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2015. márc. 17. 12:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!