Hogyan szokjak le a kolarol?
én is kólafüggő voltam, napi egy üveg simán elfogyott, ez már csak heti egy, én fokozatosan áttértem a gyümölcslevekre és a teára, már nem hiányzik
próbálj olyan gyümölcsleveket, amikben csak feles a cukor, szóval csak 23 kalóriás, én a Szobi gyümölcsleveket ittam, de már azt sem kell, teán, ásványvízen vagyok.
Én ásványvízre váltottam. Szép lassan csökkentettem a kóla adagot és mellette vizet fogyasztottam. Sokkal jobb, a kólából bármennyit ihattam, de ugyanúgy szomjas maradtam. Most 1,5-2 liter vízzel boldogan megvagyok.
Heti 1-2 alkalommal megiszok egy pohár kólát ha megkívánom, de azon kívül egyáltalán nem hiányzik.
Nehéz a leszokás, mert a kóla árának egyharmada a reklámköltségekből épül be. Amerikai szisztéma az állandó reklámozás, nehéz kikerülni, mert lassan már a vízcsapból is kóla (reklám...) folyik. (Hasonlóképpen a hitel felvételekre csábítókhoz...)
A kóla egy meglehetősen drága ital, egy időben szertettem, de függő nem voltam soha. Németországban dolgoztam szerelőként, volt olyan (magyar) kollégám, aki napi 2-3 (2 literes) palack kólát ivott, egy vagyont költött rá, és nyáron mindig szomjas volt, ráadásul egyre jobban felfújódott.
Én munka közben szükség szerint citromos vizet ittam (citromból vagy natúr citromlevet hígítva vízzel), tökéletesen bevált, s a legnagyobb melegben is jól éreztem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!