Akkor illik megkínálni a vendéget kávéval, ha csak kotyogós kávéfőző van, és nem túl jó minőségű kávé? És ha ő kéri?
Mondjuk ha csak eduscho van, vagy bravos...
Mert van, amikor drágábbat veszek, de van, amikor nem.
És mi a baj a kotyogóssal? Klasszisokkal jobb kávét főz, mint bármelyik modern kávéfőző. Sőt továbbmegyek.. Egyszer volt szerencsém lombik kávéfőzős kávét inni, a kávét akkor pörkölték, és darálták.
Életem legjobb kávéja volt.
Én mindig mindenkitől megkérdezem, kér-e kávét? Még senkinek nem volt be problémája, pedig én is kotyogóssal főzöm (van elektromos is, de a kotyogós jobb), és én sem méregdrága kávékat veszek.
Mi a baj a kotyogóssal? Nekem csak olcsó lidlis instantom van, szerintem okés (teában vagyok ínyencebb, kávénál csak az számít, hogy valódi kávé legyen és ne keserű meg más bajom se legyen az ízével. semmivel nem lennék boldogabb másmilyennel), de senkit nem kínálok meg vele. Ha valaki kérné, akkor persze kapna, még azt is megkérdezném, milyen ízesítésű kókusztejet kér hozzá (de csinálok zsírtejet is, ha kell, én azzal iszom), milyen édesítőt (méz, kókuszcukor, xilit, steviás vagy normál eritrit, mikor mi van otthon, általában többféle. most még rendes cukor is van, bár mi nem esszük meg, másra van), sőt, Stroh80 rumot is tehetek bele, holland kakaót, szegfűszeget, chilit...
Valahogy más a kávéhoz való hozzáállásom, mint az átlagé, azt hiszem.
Nekem nem természetes, hogy valaki iszik kávét, s furának tartom, hogy boldog-boldogtalannak kávét ajánlgatnak, a kávé egy extra dolog, stimulálószer, bizonyos értelemben drog, nem érdekel, hogy divat.
Úgyhogy én nem kínálok senkit ilyesmivel.
De én és az etikett az három. A saját szabályaim alapján működöm.
Számomra korrekt az, hogy megkérdezed, kér-e kávét s közlöd, milyen van, hogy ennek tükrében döntsön. Nekem a tejféle a legfontosabb, amiatt nem tudok másnál kávét inni, mivel üresen nem megy. Úgyhogy az informálás mellett vagyok :)
Mi a gond a kotyogóval? Én hoztam ki Angliába, mert itt nem elterjedt.
S ha jön valaki, instanttal is megkívánom.
Honnan tudod, h nem azt szereti jobban?
Nem biztos, hogy a drága kávé ízlik neki.
Ex szerint az olasz kávék risszak, mert erősek.én meg mondtam, hogy a jó kávé bizony erős.
Persze, miért ne?
Mégis milyen bunkó reklamálja meg? :D Most tényleg. Nálunk hiper-szuper sokfunkciós kávéfőző van, a kávé átlagostól felfelé terjed, frissen őrli meg amit akarsz. Ennek ellenére, ha valakinél vendég vagyok és megkínál kávéval, nem kezdem el kritizálni, hanem örülök, hogy kaptam kávét és megiszom. Amúgy semmi baj a kotyogóval, ha az ember nem starbuckson szocializálódott, akkor tökéletes, erős kávé.
Egyedül a mikrózott kávét szoktam visszautasítani, mert azt tényleg ihatatlannak tartom és ha elég állott, annak már rendesen hatása is van a kellemetlenebb fajtából... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!