Mi az értelme annak, ha a teát tejjel fogyasztjuk?
Bőven van különbség, össze sem lehet hasonlítani tejjel és anélkül. Csak nem mindegy, hogy milyen teából csinálod. Angol eredetű, ezért angol teákkal finom. Az aranysárga Twinings Earl Grey fekete teával jó (fémdobozáról híres, de a filteres is ugyanolyan). Nagyon erősre csinálom (fél literbe talán 3 teáskanál - már régen ittam), és 10 percig hagyom benne ázni. Után rengeteg cukrot rakok bele, és löttyintek bele egy pici tejet (vannak, akik sokat raknak bele). Az élmény erős tea, de úgy, hogy lágy, és nem is igazán érzed az erejét. Próbáld ki így, ezzel a teával és sok cukorral. Annyi tej kell bele minimum, hogy a bögre tetejéről nézve már ne legyen átlátszó, fehéres, matt, ránézésre sűrűbbnek hasson.
2015. aug. 6. 00:37
Hasznos számodra ez a válasz?
22/31 A kérdező kommentje:
Váó, mennyire ki tud bukni a tömeges kultúrális sötétség az ilyen kérdéseknél, elképesztő...
2015. aug. 6. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyébként először a tejet tesszük bele... az íze sem ugyanolyan, ha a tejet a teába öntöd, és nem a tejre a teát. És nem brutális mennyiségű tejről van szó, hanem bögrénként 1-2-3 evőkanálnyiról (persze ez már ízlésfüggő, a lényeg, hogy nem teás tejet, hanem tejes teát iszol).
Egyébként rumot (nem aromát!, de talán azzal is működik, nem tudom) is szoktak bele önteni.
2015. aug. 6. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
25/31 A kérdező kommentje:
Rumot? Hmmm...érdekesen hangzik,de rossz nem lehet tőle :DDD
Ezt a sós, vajas teát, amit a mongolok mellett még a himalájai népek (tibetiek, nepáliak, bhutániak) is isznak, már én is sokszor hallottam, és egy időben meg is akartam kóstolni, de állítólag borzasztó. :D Mondjuk arrafelé a hegyek között nem az íze miatt isszák a teát, meg nem olyan szertartásosan teszik, mint az angolok, hanem a lényeg, hogy egyrészt meleg legyen, másrészt minél sűrűbb és táplálóbb. ;)
2015. aug. 7. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
27/31 Fagzal válasza:
A tea az nem az a hígfos, amit sokan itthon annak neveznek, és citromot meg egyéb lehetetlen dolgokat raknak bele...
Fekete tea, vagy valami ízesített pl. karamellás; erősre, sötétre főzve, kevés vízzel, tejszínnel, tejjel, mézzel. Na az tea. A többi az lóhúgy.
2015. aug. 8. 04:04
Hasznos számodra ez a válasz?
28/31 attisattis válasza:
Egy munkatársammal leültünk teázni, egy igazi angol fickóval, nézi hogy csavarom a citromot a teába, azt mondja, te jó ég hogy lehet a teát citrommal inni. Erre látom hogy ő meg önti bele a tejet, mondom hogy lehet a teát tejjel inni. Mind a kettem meg voltunk győződve róla hogy a másik egy komplett idióta.
2015. aug. 8. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
Alapvetően azokra a teafélékre találták ki, amelyeknek olyan magas a csersav tartalma, hogy valamilyen adalék nélkül ihatatlanul keserű és fanyar lenne. Az ezekhez adagolt tej fehérjéje (kazein)összekapcsolódik és kicsapódik a csersavval, ihatóvá, sőt kellemes aromájúvá válik.
2015. aug. 8. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
30/31 Krande válasza:
Fekete teának jobb vele az íze. Nekem erős gyengém a füstölt tea (lapsang szucsong(souchong) ) azt szerintem csak tejjel érdemes inni. Ráadásul praktikus, a még forró tea + hideg tej együtt kellemesen iható hőmérsékletű.
Technikailag egyébként a kávé is teaként készül, úgyhogy amíg azt lehet csak cukorral meg csak tejjel inni, addig a feketeteát is :)
2015. aug. 8. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: