A vágott leveles tea kb mennyibe kerül, illetve hogyan szoktátok ízesíteni?
Imádom a teát ,de ez a filteres valahogy nem természetes számomra.
Még a "jobb minőségűn" is nagyon érződik,hogy mennyire mű,mesterséges ízesítő van benne főleg ("lipton") ,finom,de még sem az igazi,mint a McDonalds burger finom hús íze,hús nélkül.
Egyik rokonom nagy mániája,hogy évente 10-15 üveggel elrak minden gyümölcsből (10/15 befőttes üveg per gyümölcs) aszalt formában.
Így van itthon,és gondoltam,rendes tea,aszalt eperrel már tényleg teának nevezhető lenne.
Változó. Már 10 éve is 10-12 ezer ft/kg volt a kedvenc teaboltomban az átlagár, de pl. az Auchanban a kimérős teák jóval olcsóbbak, vagy ázsiai boltokban egy nagy kiszerelésű tea is olcsóbb, lehet az Pu Erh is, ami szerintem egy csodás tea :)
A nemes teát nem ízesíti az ember. Némelyik ugyan eleve ízesített, néha túlságosan is, de alapvetően a tea ízét akarod érezni, nem kell bele semmi más.
Az Assam elég csersavas, az kivétel, abba szoktak rakni egy csepp tejet. Én nem iszom olyat.
Bár én a filteresekbe (kényelem, no, amikor nem érdekel a minőség) se teszek semmit. Ha egy tea ihatatlan úgy, akkor nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!