Igaz, hogy a zöld teát nem forró, hanem 80 fokos vízbe kell tenni?
Ez csak egy haszontalan, "gonosz" megjegyzés: a 80 fok, már forró! :-) Nyúljál csak bele....
Igen, ha nagyon "profi" akarsz lenni, akkor nagyon sok szabályt kellene betartani.
A hétköznapi ember ritkán vállalja ezeket be, pláne hosszútávon. Se ideje, se türelme rá.
Egy másik "koca" teázó
Rettenetesek ezek a szabályok. Én a csapból engedett meleg (kb 50 C-os) vízzel csinálom magamnak a teát. :))))
Tudom, ezt nem így KELL csinálni, de a forrásban lévő vízzel készített teákkal ilyen kapcsolatban voltam:
1. Szerettem volna inni egy finom teát.
2. Elkészítettem, gőzölög, szuper az illata, alig vártam, hogy megigyam!
3. Egy kis korty: teszteltem a hőmérsékletét, iható-e már: nyelvégetés előszőr.
4. Később újabb teszt: nyelvégetés másodszor, és gőzölög a fantasztikus illatú tea ....
5. Összességében kb fél órát ültem a tűzforró és emiatt ihatatlan ital fölött, várva, hogy végre kihüljön.
6. Végre kihűlt! Ivás! A baj csak az, hogy ekkorra már párszor leforráztam a nyelvemet, ami miatt semmit sem éreztem a tea ízéből... :(((((
Jó pár év után elegem lett ebből és áttértem a "meleg vizes" módszerre, vállalva a hithű teázók megvetését. :))))
És a tea így is finom, ráadásul elkészítés után azonnal élvezhető. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!