Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Igaz, hogy a zöld teát nem...

Igaz, hogy a zöld teát nem forró, hanem 80 fokos vízbe kell tenni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 6. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem igaz, tobb helyen is igy olvastam, hogy 85-95 fokos vizzel kell kesziteni.
2015. ápr. 6. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, és az áztatási idő sem mindegy, teafajtánként eltérőek a paraméterek. [link]
2015. ápr. 9. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:
100%

Ez csak egy haszontalan, "gonosz" megjegyzés: a 80 fok, már forró! :-) Nyúljál csak bele....


Igen, ha nagyon "profi" akarsz lenni, akkor nagyon sok szabályt kellene betartani.

A hétköznapi ember ritkán vállalja ezeket be, pláne hosszútávon. Se ideje, se türelme rá.


Egy másik "koca" teázó

2015. ápr. 12. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim válasza:
100%

Rettenetesek ezek a szabályok. Én a csapból engedett meleg (kb 50 C-os) vízzel csinálom magamnak a teát. :))))

Tudom, ezt nem így KELL csinálni, de a forrásban lévő vízzel készített teákkal ilyen kapcsolatban voltam:

1. Szerettem volna inni egy finom teát.

2. Elkészítettem, gőzölög, szuper az illata, alig vártam, hogy megigyam!

3. Egy kis korty: teszteltem a hőmérsékletét, iható-e már: nyelvégetés előszőr.

4. Később újabb teszt: nyelvégetés másodszor, és gőzölög a fantasztikus illatú tea ....

5. Összességében kb fél órát ültem a tűzforró és emiatt ihatatlan ital fölött, várva, hogy végre kihüljön.

6. Végre kihűlt! Ivás! A baj csak az, hogy ekkorra már párszor leforráztam a nyelvemet, ami miatt semmit sem éreztem a tea ízéből... :(((((


Jó pár év után elegem lett ebből és áttértem a "meleg vizes" módszerre, vállalva a hithű teázók megvetését. :))))

És a tea így is finom, ráadásul elkészítés után azonnal élvezhető. :)

2015. ápr. 13. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen ezek a szabályok ugyanolyanok, mint amikor spagettit főz az ember... nyilván mindenki ismeri, hogy csinálják az igazi olaszok, tíz liter vízben kell főzni, aldentére, stb, de a legtöbb ember mégis inkább budget tészából agyonfőzve, étolajban tocsogva, por alapból csinálja a bolognait. Ez is ugyan ilyen, akkor van jelentősége, ha jó minőségű teafüvet használsz, meg tényleg a minőségre mész, de a legtöbb ember nem ezt teszi, de azért nem baj, ha tisztában vagyunk vele, hogy kéne...
2015. ápr. 14. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!