Szálas zöld tea, hogyan kell elkészíteni?
Figyelt kérdés
2015. febr. 21. 16:51
1/2 anonim válasza:
Egy kanálkával teszel a teatojásba.
A teatojást pohárba lógatod, és forrásban lévő vizet öntesz rá.
Kb. 2-3 perc alatt kész.
Minden szálas teát így csinálunk.
2/2 Phoney válasza:
Ne használj 100 fokos vizet és ne áztasd 3 percig, mert a zöld tea ettől gyomorforgatóan savas lesz (persze, ha van hozzá gyomrod...). A vizet előbb mindenképp forrald fel, aztán hagyd hűlni. Én max. 1 percig hagyom benne, aztán utána még egyet főzök belőle.
Ja, és áztatás előtt nem árt a száraz teát „lemosni” (azaz csinálni kevés vízzel egy nulladik főzetet, amit azonnal leszűrsz és kiöntesz, miközben az ázott teafüvet lefedve pihenteted egy kis ideig), mert egyből a száraz teát áztatva sokkal „kartonízűbb” teát kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!