Az az igazi klasszikus óvodás tea hogyan készül?
30 éve felénk ez volt a módi:
Sokáig ázni hagyott filter(ek) - akkoriban kizárólag fekete tea volt használatban a közétkeztetésben. Garzon, grúz, ceyloni, Darjeeling, stb. - a legolcsóbbak, a legkommerszebbek, bár nem is nagyon volt más a felhozatalban...
Legfeljebb, ha vki. behozta külföldről, ha nagy ritkán kimehetett, v. speciális erre létrehozott kereskedésekben, teázókban.
Ehhez jött még irgalmatlan mennyiségű cukor + Olympos citromlé v. citrompótló. Szóval elég szánalmas, h. évtizedekig ezt adták a gyereknek - még most is irtó sok cukrot tesznek sajnos bele, igazi citromot meg csak gazdagék óvodáiban (Budaörs és tsai. lát(hat) ).
Én nem sírom vissza, mert szerintem förtelem volt. Imádom a teát, a legtöbb folyadékot ilyen formában viszem be a szervezetembe, de azóta - szerencsére - már kialakult az ízlésem.
Én dolgoztam nagyüzemi konyhán, és tudom, hogy készül :)
Amikor láttam, hogy kell csinálni, az állam le esett, és amikor megkóstoltam....na akkor újra éreztem az az nagyon finom napközis tea ízét :)
Szóval a forró vízbe tettük a jaffa szörpöt és a csipkebogyó szörpöt.
Nem kamu szörp, és NEM ilyen olyan ízű... hanem eredeti szörpök voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!