Milyen ételt tudnék készíteni, amihez nem kell előismeret és kevés alapanyagból készül el?
Zabkása: Zabpehelyre 1,5x mennyiségű víz, főződ amíg kása állagú nem lesz. Ha van tehetsz hozzá cukrot, összevágott gyümölcsöket, mazsolát, stb
Tejbegríz: tejet felforralsz, bele annyi evőkanál gríz ahány deciliter a tej.
Zöldséges rizs: rizst az edénybe, rá 1,5x víz(vagy 2x) addig főzöd amíg a vizet be nem szívja és csak a rizs marad, akkor öntesz hozzá fagyasztott zöldségkeveréket. Ez kiegészíthető sült csirkemell filével, hallal illetve hagymával. Lásd alább.
A csirkemell filét, halfilét, hagymát nagyon könnyű sütni. Filét vegyél, mert gyakorlat hiányában a csontos csirkemell és az egész hal szenvedős.
Hagymás tojásrántotta: Hagymát megsütöd, ráütsz pár tojást, kavargatod és kész is.
Én ezeken élek jó ideje, pedig nagyon béna vagyok a konyhában.
A nosalty oldalon nézhetsz könnyű recepteket:
www.nosalty.hu/receptek/nehezseg/konnyu
Papikáskrumpli, rakottkrumpli, krumpilstészta, sajtos-sonkás-tejfölös tészta,házi pizza (minden maradék felvágott mehet rá )Bolognai, milánói, csilisbab.
Rántotthús, sültkrumpli, hagymás törtkrumpli, krumplipüré,
zöldséges rizs,gombapörkölt tésztával... ésatöbbi.
Igaz nem modern salátafélék, de olcsók, kiadósak laktatóak, finomak.
Nem tudom, hová mész, mennyi pénzből fogsz gazdálkodni, milyen az ízlésed, kalóriából mennyit igényel a szervezeted, kell-e rá figyelned.
A paprikás krumpli, meg krumplis tészta igazi paraszti vonal sok szénhidráttal. Ha azt szoktad meg, azt szereted, olcsó és egyszerű.
Főételnek: a mindenfajta tészta (diós, ha tudsz beszerezni, bár két alkalomra 20 dkg-ot magaddal is tudsz vinni, túrós tészta, sajtos-tejfölös makaróni, mi szeretjük a pestósat (pl. fodrocka v. penne); a kifőzött tésztára csak rá kell tenni, ami gazdagítható tonhallal, olajbogyóval, koktélparadicsommal, sajttal)
Melegszendvicsek - ezer fajta kombinációban.
Grillezett/ serpenyőben sütött sajt, csirkemell, hal (lazac, tőkehal, pisztráng, fogas, stb.) , tarja salátával, sült/hasáb krumplival, sült zöldségekkel.
A zabkása mintájára, tejbegríz, tejberizs, polenta (puliszka). Ez utóbbit lehet sósan is: sajttal/ ordával/ juhtúróval/ pecorinóval/ pamrezánnal.
Tükörtojás, omlett, rántotta (zöldségekkel, ami lehet pl. egy marék fagyasztott zöldborsó is (a maradékból meg készítesz főzeléket máskor), ill gombával, sajttal) gazdagítva.
Mindenfajta főzelék (bab, borsó, finom, burgonya, kelkáposzta, stb.)
Bab, borsó, lencse sok fehérjét tartalmaz - szemben mondjuk egy krumplis tésztával, ami egy szénhidrátbomba.
Feltétnek húspogácsa, fasírt/hasé, Stefánia-vagdalt - ilyesmi lehet az alapja a hamburgernek - relatíve gyorsan kisül, saját magad sózod/fűszerezed, tehát tuti, h. ízleni fog.
Taco, enchilada, burrito - ha szereted a mexikóit.
Magyarországon belül maradsz v. külföldre költözöl?
Több, mint 2 éves kérdés, és egy hónapra ment távol a kérdező...
Szerinted még aktuális a válaszod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!