A fekete teát hogy isszátok?
1. A fekete teát NEM fözik, hanem forrázzák.
2. teáskannába teszik a teát, erre öntik a forrrásban lévö vizet és lefedve 3-5 percig áztatják, utána leszürik.
3. A bögrés megoldás még elmegy (föként ha lefedik), a lábas nem jó, mert túl nagy felületen párolog.
Ahogy a 2. írta. Forrázás után pár percig áztatom a teafüvet aztán leszűröm. Nem a filtert, mert az a fekete teától igen messze áll.
Citrommal szoktam inni és kandiscukorral.
3 decis pohárba szoktam készíteni, megmelegítem a vizet (fokot nem tudok, csak azt, hogy mennyi ideig kell melegíteni, hogy jó legyen :D ) beleteszem a teát, aztán kb. 10 perc múlva kiveszem.
Néha tisztán, néha egy gerezd citrom levével és 1 bogyó édesítővel iszom, néha meg teszek bele egy kevés tejszínt.
a filteres teánál sokkal jobb a szálas! ezerszer. próbáld ki és rájössz. de én úgy szoktam, hogy felforralom a vizet és ráöntöm a teára (filterre vagy szálasra, ahhoz van külön lefedhető szűrös bögrém), állni hagyom egy ideig és kész. mindig bögréből iszom, mert szeretem, ha 'tömény', a nagyobb adag csak elveszi az ízét.
néha teszek még bele mézet és tejet is.
A teafüvet nem szabad forrázni, pláne nem főzni, max. 70-80 °C-os vízzel leönteni és abban max. 3 percig áztatni, ha nem akarod tönkrerakni az egészet.
A gyógyteákat szabad csak forrázni (kivéve a csipkebogyót), majd lefedve hosszan áztatni, mert azokból pont a forrázás hatására oldódnak ki a hatóanyagok. De a teafűre ez nem érvényes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!