Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » 0,1%-os tej szerintetek is...

0,1%-os tej szerintetek is víz ízű, vagy csak nekem?

Figyelt kérdés
2014. okt. 28. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 31. 09:17
 12/14 Kincsesne ***** válasza:

Egyszer próbáltam ki a 1,5 %-osnak cimkézett állítólagos tejet, de az is csak fehér víz volt. Hál'istennek, házitejet ihatok, még házhoz is hozzák. Nem forralom, csak ha kifejezetten meleg tejet akarok. Pl. kezdődő torokfájás elmulasztható így: forralok tejet, és felszeletelt vöröshagymára öntöm, vagy a hagymát teszem bele, - és fedő alatt hagyom 5 percig. Utána leszűröm, és jó melegen megiszom. Nagyon kellemes ízű, a hagymán kívül semmi nem kell bele, cukor sem!

Olvastam egy kísérletről: újszülött, szopós bocikat pasztőrözött (csírátlanított) tejjel tápláltak, a "kontroll-csoport" bocijai pedig szophattak a tehéntől. Csak az utóbbiak maradtak életben!

A pasztőrözés nem is forralás, csak 70 fokra melegítés, mégis "halottá" teszi az eleven, életadó élelmet.

De ma már ÉLŐ ("házi") tejet is lehet kapni a piacokon, - azt érdemes inni! Nyilván több benne a zsír, - ezért, ha állni hagyjuk, le lehet szedni róla az igazi tejszínt, és ha megsavanyodik, ebből lehet az igazán finom, nyári üdítő reggeli: aludttej. (A pasztőrözött tejből nem lesz aludttej, az legfeljebb MEGROMLIK!)

Turmix is készíthető: édes tejből is, aludttejből is: gyümölccsel keverve. (Kevés cukor és kevés citromlé erősíti a nem sok gyümölcs ízét: jó bele az eper, vagy a málna, a sárgadinnye, a ribizli, az érett őszibarack, érett sárgabarack, a kimagozott meggy... - Én már sok éve ilyeneket eszem hidegen, FAGYLALT HELYETT!)

Kását sem főzök már tejjel: pl. a zabpelyhet vízben főzöm meg, és a tányéron keverek hozzá nyers édes tejet. (Ha jól akarok lakni vele, melegen keverek hozzá házi vajat, kevés sót és cukrot, darált diót, vagy szezám-magot, búzacsírát. Sőt, sok barack-dzsemet!)

Jó étvágyat!

2014. nov. 3. 18:38
 13/14 anonim ***** válasza:
12-es: És? Ezzel nem válaszoltál a kérdésre.
2014. nov. 3. 20:14
 14/14 anonim válasza:
0,1% mit vársz tőle szerintem még az a 0,1% sem tej!
2014. nov. 4. 20:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!