Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Szomjas vagyok nem ihatok mit...

Szomjas vagyok nem ihatok mit tegyek hogy csillapitsam a szomjam?

Figyelt kérdés

2014. júl. 5. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
miért nem ihatsz??
2014. júl. 5. 12:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak a szádat nedvesítsd meg nedves ronggyal, és időnként mosakodj meg.
2014. júl. 5. 12:45
 3/10 A kérdező kommentje:
nagyon nem akarom elmondani de korhazba vagyok es a napi bevittem 1300ml lehet
2014. júl. 5. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Kérj a nővértől nedves gézt, azt rakd a szádra. Amikor már átmelegedett, tehát nem érzed a frissítő hatását, újból be kell nedvesíteni.
2014. júl. 5. 13:14
 5/10 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat kertem es vizezem vele a szam :)
2014. júl. 5. 13:17
 6/10 zolidobos ***** válasza:
91%

Ismerem a problémát....

Én a melegben citromos jégkockát szoktam szopogatni, remekül hűsít, és minimális a folyadék bevitel. Keress privátban, ha akarsz beszélni a dologról.

2014. júl. 6. 18:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Az orvostól kérdezd meg.
2014. júl. 8. 12:10
 8/10 KovA1963 válasza:

Napi 1300 ml az közel másfél liter a szomjazáshoz még nem túl kevés.

Amiket mondtak - szájnedvesítés stb - közérzetet javító dolog a szomjúságot magát nem enyhíti.

A folyadéháztartás egyensúlyának megbillenését a szervezet úgy ellensúlyozza, hogy nekiáll takarékoskodni ahol lehet és ennek kellemetlenek a tünetei szájszárazság stb.

Magát a szomjúságot - a folyadéháztartáshiányt úgy javíthatod, ha magad segítesz csökkenteni a folyadékveszteséget - leginkább olyan magatartással, hogy keveset izzadj el. Inkább fázósra állítod az öltözetedet, lassan mozogsz légáramlatot kerülöd, és a sót és cukrot is a táplálékban mert ezek sok vizet megkötnek - sőt az emésztéshez sok vizet igénylő táplálékokat is sült húsok pl.

Ez az a pont ahol folyadékbevitel nélkül segíthetsz az egyensúlyt tartani.

Egyébként meg most nem tudom, hogy az ivással van-e a bajuk - mert táplálékkal - pl gyümölcsökkel, salátával is nagyon sok folyadék kerülhet a szervezetbe...

Igy valóban a konkrét ok ismerete nélkül testreszabottabb tanácsot nehéz adni.

2014. júl. 11. 09:43
 9/10 KovA1963 válasza:
Na igen és ha mégis nagyon meleg van akkor vizespólóval kiválthatod az izzadást és csökkentheted a folyadékveszteséget.
2014. júl. 11. 09:45
 10/10 Peeper válasza:

A szomjúság érzet csillapításának van egy trükkje… Szopogatni kell valamit, ami nem olvad (pl. egy tiszta kavicsot, vagy gombot, NEM cukorkát). A szádban megnő a nyáltermelés, amit lenyelsz és pszichésen csillapítod a szomjad, mert az agyad azt hiszi, hogy ittál.

Az egész csak pszichés, tehát a kiszáradástól nem véd meg!

A kérdés tényleg az, hogy csak ivással nem vihetsz be több folyadékot (gyümölcsös válasz)?

2014. júl. 18. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!