Az nem tej, amit dobozból iszol.
Igazi tej csak a tehénből jön, vagy ha elmész érte a majorba.
Mennyi az a sok?
Különben kisgyerekként én is nagyon szerettem, napi 1 litert megittam biztos.:D De most is simán lemegy napi fél l.
Gyerekkorban egészséges a sok tej ivása, viszont felnőtt korban az ember általában magától meg is utálja, mert a szervezetünk egy idő után egyre nehezebben birkózik meg vele és attól felpuffad, vagy görcsöl a hasa esetleg hasmenése van.
Amíg jól esik, addig fogyassz tejet, de mondjuk napi egy pohárnál ne többet. Aki ennyit is fogyaszt, annak gyakrabban kellene szűrővizsgálatokra járnia, mivel nem túl okés, hogy egy állat tejét isszuk, ami az ő gyerekének szolgál a fejlődéséhez. Tehát sejtszaporulatot okoz, ami ugye különböző daganatok formájában embernél eléggé veszélyes.
Abszolút nem egészséges.
De ez mondjuk az általunk elfogyasztott élelmiszerek nagy részére ugyanúgy elmondható.
Azért nem egészséges, mert nem nekünk van, hanem a borjaknak. Ez csupán ennyire egyszerű.
És igen, nagyban elősegíti a daganat kialakulását mert elősegíti a sejtek fejlődését, amire felnőtt korban nincsen semmi szükség, ettől a szervezet így reagál hosszú távon.
Nem rosszak a tejtermékek, de mértékkel kell őket fogyasztani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!