Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogy kell ilyet csinálni?

Hogy kell ilyet csinálni?

Figyelt kérdés
Szeretnék nyáron limonádé standod csinálni de nem tudom hogy kell,van ötleteket?Kell hozzá valami papír?

2014. febr. 1. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Közterületen való árusításhoz engedély kell, ha jól tudom. Az önkormányzatnál érdeklődj.
2014. febr. 1. 20:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
OÉTI engedély (alapanyag, gyártóhely, árusítóhely). Nem egyszerű, és nem is olcsó mulatság.
2014. febr. 1. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Víz, cukor, citrom vagy citromlé. Nyáron nem árt ha van hozzá jég is.
2014. febr. 1. 20:19
 4/7 A kérdező kommentje:
úgy gondoltam hogy a házunk elött.
2014. febr. 1. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A házatok előtt is közterület van, oda engedély kell, plusz mivel élelmiszert akarsz árusítani, arra is külön engedély kell.

Jócskán árulnod kell belőle, ha ezeknek a költségeit vissza akarod hozni.

2014. febr. 1. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Második nap kb. kapni fogsz egy ellenőrzést, és a szüleid nagyon ne fognak örülni az összegnek, amit be kell majd perkálniuk. Az amerikai filmekben van ilyen limonádés árulósdi, de ez sem így működik a valóságban. Ráadásul még egy NAV büntit is kaphatsz, ha nem adsz számlát.

Nem egyszerű, ha 200 ft/3dl-vel számolunk, nagyjból 10.000 darabot kellene belőle eladnod, hogy a kezdeti költségek visszajöjjenek és egy kis nyereséged is legyen rajta.

2014. febr. 1. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nem egy amerikai film.

Nem lehet árulni semmilyen élelmiszert engedélyek nélkül.

2014. febr. 1. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!