Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mennyi Calcium van 1L UhT...

Mennyi Calcium van 1L UhT 1,5%-os tejben?

Figyelt kérdés
2013. okt. 18. 13:14
1 2
 11/16 dBLOOD42 válasza:
Minden tejet hígítanak, a tejszínt utólag keverik vissza a tejbe.
2013. okt. 23. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
Hát én multkor láttam 2 helyen is , 1 liter házi tej 150 valamennyi volt .
2013. okt. 23. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
52%
Nem, kedves dBLOOD42, biztosíthatlak, hogy a tejet nem hígítják. Csupán lefölözik. Ettől persze valóban "hígabb" (valójában soványabb) lesz, de vizet nem kevernek bele.
2013. okt. 29. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 weapon válasza:
nem hígítják?bár csak egyszer benézhetnél a fehérvári tejüzembe.még a tartájok kimosásakor kiömlő tejes vizet sem hagyják kárba veszni. a nyers tejjel meg annyi féle eljárást végeznek, hogy a végére tejnek sem lehet hívni.a házi tej kérlek meg nagyon jó áron van.itt Sopronban még tej-automaták is vannak(nem vicc)oda mész a kis üvegeddel bedobod az aprót és kapod a min. fél liter tejedet 2naponta cserélik,de addigra bőven ki is fogy az automata.
2014. febr. 1. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

Te jó ember, ha fogalmad lenne arról, hogy a tartáLYok és más berendezések tisztításához mennyi technológiai tisztítószer szükséges, nem írnál ennyi marhaságot.

És mosószeres víz elvezetésére is szigorú szabályok vannak, amit be is tartanak.

Ekkora cégnél, mint az Alföldi tej világszínvonalú berendezések állnak rendelkezésre a gyártási folyamatokhoz,és eszük ágában sincs bármit is hamisítani,

mert nem áll érdekükben.

Termelői csoportról van szó, akik saját bevitt vagyonukkal, ami havonta kb 20 millió lt tej gazdálkodnak, és szinte az egész országot ellátják késztermékekkel, egyik piacvezető cég.

Bolondok lennének, ha kockára tennék a megrendelőik bizalmát...

2014. febr. 1. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 weapon válasza:

ja, mint a baromfi feldolgozóban, amikor a virslit,meg paníros baromfiérmét készítik, akkor is betartanak sok mindent...ne legyünk naívak!én a saját szememmel láttam az utóbbit, meg a nagy szegedi márkájú szalámiba, is ezt,azt találnak, pedig prémium termékről beszélünk, vagy amikor a kalocsai örölt paprikát spanyol paprikával keverik és olomtartalmú por(igaz story sajnos) festékkel javítanak a szinén. Azért ne felejtsük el mi minden történik ebben az országban, mennyi élelmiszer ipari botrány volt már és derült ki turpiszság, csak el kell olvasni miből áll egy ivó-joghurt,mennyi stabilizátort,aromát használnak(majomkenyérfa termésének lisztje) ezek valóban kellenek egy igazi joghurtba?de csak a tisztén látás végett, ízre is más az uht tej, mint a sima pasztörizált.amúgy meg értem a zsirt hogy szedik ki,de hogy csökkentik a kálcium tartalmat, hogy ne hígítsák el?

1dl, leszeded a fölét,akkor marad 2/3 dl, a !kálcium-tartalma! a maradéknak attól még nem változik arányosan,csak a tömege,zsírszázaléka nem?

2014. febr. 6. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!