2 dl-es pohár Denis szörp hány kalóriát tartalmaz?
Figyelt kérdés
Próbáltam kiszámolni, de nem tudom, hogy hogy kell. Ugye ezt hígítani kell. 2 dl vízzel higítom, és kb. 0,3-0,4 dl szörpöt öntök hozzá. Ez így hány kalória ?2013. okt. 15. 16:50
1/7 anonim válasza:
Az üvegen elméletileg rajta kellene lennie, hogy 100 ml hány kalőria vagy hány % cukrot tartalmaz.Indulj ki abból.
2/7 A kérdező kommentje:
100 ml 3,6 Kcal. De ez most a hígitott 100 ml, vagy a tömény, amit higítani kell ?
2013. okt. 15. 17:17
3/7 anonim válasza:
100ml = 1dcl
szóval megnézed 100ml-ben mennyi kcal van.
0,3dcl-t használsz belőle, szóval ami rávan írva azt elosztod 0,3-al.
Annyi kalória.
ui: Az egy nagyon egészségtelen szörp,tele van minden káros anyaggal.Nézz utána.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Utána fogok nézni!
2013. okt. 15. 17:30
5/7 anonim válasza:
Ami rá van írva, az a tömény. 100 ml az 1 dl, ahogy írtad, ez 3,6 Kcal. Egy pohár szörphöz te 0,3 dl-t használsz fel, akkor 0,3*3,6=1,08 Kcal. Az nem valami sok. Ha 0,4 dl-rel számolunk, akkor 0,4*3,6=1,44 Kcal.
6/7 anonim válasza:
Szerintem ez az adat egyébként nem lehet helyes, mert a szörp tele van cukorral, így biztosan több kalória van benne.
7/7 anonim válasza:
Ha a szörp édesítőszerrel készült, akkor reális az adat. Gondolom ez rá is van írva a flakonra.
Cukorral készült szörpöt is fel lehet hígítani annyira, hogy már ne legyen jelentős a kalóriatartalma, de az olyan híg szörpöt nem mindenki szereti. Ízlések és pofonok. Én 0,4 dl szörpöt egy liter vízhez teszek. Így jó híg lesz, de az én családomnak ilyen az ízlése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!