Almából hogyan készítsek télire almalét?
Nagyon sok almám van(mázsaszám)és szeretnék almalét készíteni,de nem tudom,hogyan kellene.2 évben már készítettem,de horribilis munka volt és nem lett jó.Először: Nagy reszelőn lereszeltem az almákat héjastól, kicsit megcukroztam,hogy kicsapja a levét,utána szőlőprésbe tettem,de egyszerűen nem lehetett kipréselni,a prés már majdnem szétment, a reszelt alma meg tele volt lével,kézzel kellett marokszám kinyomkodnom. Nem csak ez volt a probléma.Először is minden ujjamat elreszeltem,másrészt próbáltam nátrium-benzoáttal-egyszerűen szörnyű íze lett-nem szeretem a Na-benzoátot-amelyikbe kevesebbet tettem,az megromlott.Kb 30 liter almalé ment a szemétbe,pedig nagyon sokat dolgoztam vele.
Második alkalommal gyümölcscentrifugával csináltam-ezt tényleg nem kívánom senkinek,rettentő nagy munka,mert az almát aprítani is kell,héjazni is,nem elég hatékony,mert ismét csak nagyon sok lé maradt az almapépben. Ekkor pasztőröztem,de szerintem eléggé főtt íze lett. Ezt meg az idén ezzel a rengeteg almával nem is vállalnám be.(Egy jelentős részéből egyébként páninka lesz,ez is benne van a dologban,de még almalét is szeretnék.)Szóval: hogyan??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!