Hogyan csináltok eperturmixot?
Vagy eperhabot is lehet verni, habverővel.
Legalább két tojás fehérjét fel kell kicsit verni (a sárgát eltesszük a következő napi rántottához). A fehérjébe bele kell tenni pár szem érett epret és édesítőt v. cukrot és azzal tovább verni. Nagyon finom könnyű hab lesz belőle.
Érdemes kipróbálni.
Persze előtte jó ha lemossuk a tojás héját, mert szalmonella is lehet rajta.
Megmosom, megtisztítom az epret, beledobom a turmixba. Az eper érettségétől függ, hogy mennyire édesítem, ha nagyon érett és édes, akkor egyáltalán nem édesítem, ha nem annyira édes, akkor egy kevés mézet teszek hozzá. Egy citromot jól megmosok, és reszelek bele egy kis héját, majd félbevágom és pár csepp levét is teszek bele. Ezt elkezdem turmixolni és közben fokozatosan adagolok hozzá tejet vagy natúr joghurtot, mikor mit. Ha van itthon, inkább natúr joghurtot használok, így krémesebb lesz, mint tejjel.
Ez az alapséma nálam, nagyon finom. Sosem szoktam túl sok mézet beletenni, mert inkább a gyümölcsöt szeretném érezni. A citrom savanykás íze nagyon jól kihozza számomra az eper ízét, és én nagyon is szeretem a citromot, ezért szoktam beletenni. Időnként egy kis őrölt gyömbérrel megbolondítom, de ez ritka.
Amikor jól összeturmixoltam, kitöltöm pohárba és a félretett szép eperrel díszítem. Nagyon ritkán egy kis tejszínhabot is teszek rá, de ez nem jellemző, mert nem nagyon tartunk itthon tejszínhabot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!