Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan csináltok eperturmixot?

Sztrecskó kérdése:

Hogyan csináltok eperturmixot?

Figyelt kérdés
Milyen eperturmixot csináltok? Vízzel, vagy tejjel szeretitek? Mézet szoktatok bele tenni? Esetleg mivel dobjátok fel?

#turmix #eper #eperturmix #epres turmix
2013. máj. 21. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
eper+tej+cukor....mindez be a turmixgépbe.Aztán tejszínhab a tetejére!Isteni!
2013. máj. 21. 17:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Eper-natúrjoghurt-méz összeturmixolva, kásásra fagyasztva, citromfűvel vagy mentalevéllel megszórva.
2013. máj. 21. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Eper+tej+ egy gombóc vanilíafagyi :)
2013. máj. 21. 18:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy eperhabot is lehet verni, habverővel.

Legalább két tojás fehérjét fel kell kicsit verni (a sárgát eltesszük a következő napi rántottához). A fehérjébe bele kell tenni pár szem érett epret és édesítőt v. cukrot és azzal tovább verni. Nagyon finom könnyű hab lesz belőle.

Érdemes kipróbálni.

Persze előtte jó ha lemossuk a tojás héját, mert szalmonella is lehet rajta.

2013. máj. 22. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Megmosom, megtisztítom az epret, beledobom a turmixba. Az eper érettségétől függ, hogy mennyire édesítem, ha nagyon érett és édes, akkor egyáltalán nem édesítem, ha nem annyira édes, akkor egy kevés mézet teszek hozzá. Egy citromot jól megmosok, és reszelek bele egy kis héját, majd félbevágom és pár csepp levét is teszek bele. Ezt elkezdem turmixolni és közben fokozatosan adagolok hozzá tejet vagy natúr joghurtot, mikor mit. Ha van itthon, inkább natúr joghurtot használok, így krémesebb lesz, mint tejjel.

Ez az alapséma nálam, nagyon finom. Sosem szoktam túl sok mézet beletenni, mert inkább a gyümölcsöt szeretném érezni. A citrom savanykás íze nagyon jól kihozza számomra az eper ízét, és én nagyon is szeretem a citromot, ezért szoktam beletenni. Időnként egy kis őrölt gyömbérrel megbolondítom, de ez ritka.

Amikor jól összeturmixoltam, kitöltöm pohárba és a félretett szép eperrel díszítem. Nagyon ritkán egy kis tejszínhabot is teszek rá, de ez nem jellemző, mert nem nagyon tartunk itthon tejszínhabot. :)

2013. máj. 22. 16:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja, és mivel ez hidegen finom, de nem tudok várni vele, úgy szoktam csinálni, hogy beteszem az epret a hűtőbe. A tej vagy natúr joghurt egyébként is a hűtőben van, így jó hideg lesz, és amikor kész, már fogyasztható is a kellemesen hideg eperturmix. :)
2013. máj. 22. 16:28
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
7 decis mérőpoharam van botmixerhez. Ebbe feldarabolt epret addig teszek, hogy kb a 4 dl-es jelzésig érjen. Ezt megszórom vaníliás és sima cukorral, pépesítem a botmixerrel. Ezután felöntöm a 7 dl-ig tejjel és a botmixerrel összekeverem. Ha kell még bele cukor, akkor teszek hozzá és tovább keverem.
2013. máj. 22. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!