A teát forrón melegen isszátok vagy megvárjátok amíg szoba hőmérsékletűre hűl? (Nem a jegesteára gondolok.)
Figyelt kérdés
okt. 1. 22:34
A kérdező szavazást indított:
forrón
megváron amíg kihűl
26 szavazat
1/10 anonim válasza:
Változó, de legtöbbször inkább várok vele kicsit
3/10 kürtőskalácska válasza:
Egy kicsit várok mert ha egyből megiszom akkor "leégeti a szőrt a nyelvemről"
De általában még melegen iszom meg ha már lehült az már szerintem nem olyan jó.
5/10 anonim válasza:
Nekem az a taktikám, hogy fél bögre forró vízben áztatom a teát, majd öntök bele hideget. Így azonnal iható hőmérsékletű.
6/10 anonim válasza:
Nem tűzforrón, de azért legyen még elég meleg. Pláne télen.
7/10 Mansour válasza:
Forrón semmiképp, de szobahőmérsékletnél mindenképp melegebben. Kb. ha már kézben tudod tartani a bögrét (és nem a fülénél fogva), akkor jó.
8/10 Katona Dius válasza:
Akkor, amikor már ihatóra hűl. Forrón esélytelen, de szobahőmérsékletűre hűlve már "hideg" nekem.
9/10 anonim válasza:
Nincs erre bevett szabály, ha te szeretnéd élvezni a tea szertartását, akkor arra figyelj, hogy Neked mi a jó, ne akarj másoknak megfelelni, mert szétégeted a szádat, vagy éppen nem élvezed, mert nem elég forró. Van egy barátom, aki úgy issza a teát, ahogy lefőtt. Fogalmam sincs, hogy tudja úgy elfogyasztani, nekem szétégne a szám. Én megvárom míg iható lesz. A tea élvezeti cikk. élvezd. Ennyi. :)
10/10 anonim válasza:
Teája válogatja. A csipkebogyó teát eleve hideg szobahőmérséklető vízben kell készíteni, nyolc órán át áztatni, és úgy inni, különben a gyógyhatása elvész.
A méz gyógyhatása ugyancsak sokat veszít a melegben.
A legtöbb teát le kell forrázni, vagyis 100 fokos vízzel öntjük le, és általában 3-5 percig kell áztatni, ami alatt nyilván hűl is, és tényleg nem pótoljuk ezt a hőveszteséget.
Szerintem a legtöbb ember olyan 45 fok fölött valamennyivel szereti a teát, vagyis testhőmérsékletéhez (37) képest azért jóval melegebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!