Kávészakértők, szerintetek ugyanannyi vízzel, ugyanannyi gramm kávéval melyik lesz erősebb? Az, amelyik nagyon finomra, közepesre, vagy nagyra lett darálva?
A kávét én darálom, itthon, általában esténként a következő reggelre (igen, a szomszédok utálnának, ha hallanák, de szerencsére nincsenek szomszédaim kávédaráló-hallótávolságban)
Nem pont ez a márka, de egy ugyanilyen típusú kávéfőzővel készül majd a kávé (ha ez számít)
Az elmúlt 253 évben nem ittam kávét, és teljesen elfelejtettem, hogy milyenre daráltam a kávét ahhoz, hogy finom és erős legyen.
"szerinte 20 gram kávébabból pont 20 gramm darált kávé lesz"
Szerintem is. A finomabbra darált egyértelműen erősebb, aromásabb kávét ad, de pont a zacc miatt nem ajánlatos a gép szűrőjének a mérete alá finomítani. Előfordulhat, hogy a túl finomra darált kávét a gép nem vagy csak nehezen tudja lefőzni.
Köszönöm a válaszokat, egyetértek, a túl finomra darált kávé szerintem sem jó, valahol a közepes és a finomra darált kávé kellene, hogy a legjobb legyen.
Köszönöm a válaszokat!
Attól is függ milyen a páratartalom.
Ha esik, picit állítani kell, mert a kávé megszívja magát vízzel, és máshogy jön le mint száraz időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!