A mákot ha valaki nem ledarálva fogyasztja, akkor csak annyi, hogy pl nem olyan könnyű megemészteni, mintha le lenne darálva?
Le szoktam darálni, csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez feltétlenül szükséges-e; vagy alapvetően fogyasztás szempontjából nincs jelentősége?
Ma megkóstoltam darálatlanul is, ízben pl nem volt különbség, csak állagra. Hogy tehát nem massza volt, hanem mint eredetiben, ilyen kis golyócskák.
Tehát baj-e, ha valaki nem darálja le, vagy csak ilyen állagi, vagy esztétikumi kérdés, de amúgy alapvetően egészséges táplálkozás szempontjából pl nincs jelentősége?
A darálástól jobban érzed az ízét, tehát érdemes így fogyasztani, nem állag/esztétika kérdés.
Megemészteni, meg mindenhogy nehéz; az egészséges táplálkozás nem tudom, hogy hogy jön ide.
Azért ne higyj el mindent.
Egyrészt olyan magas a rosttartalma, hogy jótékonyan hat az emésztésre.
Másrészt meg amit nem emésztünk meg, az egyben távozik, nyilván nem kell magyaráznom, hogy tudod ezt nyomon követni...
Darálatlanul tettem egyszer sütibe, első próbálkozás volt sok-sok évvel ezelőtt.
Ehetetlen volt, ropogott a fogam alatt, mintha homokot rágnék.
Darálatlanul kevésbé intenzív az íze. Nem jön ki belőle az olaj. Másrészt állagra nem túl kellemes a kemény golyócskákat rágni. Ezért szokták ledarálni.
Ami azt illeti én darálva se tudom megemészteni. Másnap változatlan formában távozik a "kijáraton".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!