Cukormentes kóla oltja a szomjat?
Épp Az elhízás titka c. könyvet olvasom. Tudom ajánlani, kb hányni tudnék az üdítők gondolatától is, annyira jól le van vezetve benne ezeknek az egészségügyi hatása.
Felejtsd el ezeket a szarokat és igyál vizet, teát, kávét.
kavet ne igyon a kerdezo az ugyanonlyan gyogyszer(szeru) csak hetkoznapi kulturaban elterjedt mint a sor es az a legolcsobb. teabol csak a fekete meg az ilyen eros tea ami stimulal erosen. citormfu teaba fingjon bele es takarja le, annyit er.
2 - 3 csesze kave az mar beinditja a szervezetet es nem jo a vesere tul sok es felviszi a koleszterolt is, lehet sorolni. Az atlag jo ember 2 - 3 cseszevel iszik, ami mar azert meghaladja a jotekony hatast es jo esellyel mar fuggo is - habitus mint a cigganto, kimegyek erkelyre -> kave, leulok TV ele dupla kave -> haverral talalkozok otthon vagy atmegyek hozza -> vagy en kinalom meg, vagy o engem (aki kavezik) -> tobbi. Sokszor ez mar tobb mint 3 csesze eros/hosszu kave. Az meg mar egeszsegtelen meg elosztva is.
1 kave egy napra, hosszu kave az mar egeszseges, vannak kutatasok rola.
Én két részre bontanám a választ:
1 - Miért nem elég a víz? Az sokkal egészségesebb, na meg mindenhol kéznél van. Sőt Magyarországon - nem tudom, hogy mindenhol-e, de az biztos, hogy sok helyen - a csapvíz is iható. Ha nem bízol a minőségében használj szűrőt. Én szűrt vízet iszom, de nem oltja a szomjam. Ugyanis én már korábban rászoktam a cukros üditőkre, amik viszont nagyon helyretesznek. Soha nem azzal foglalkozom, hogy mennyit írnak az éppen aktuális hangadók. Mindig annyit iszom, amennyitől a szervezetem jól érzi magát. Ez lehet fél liter, de lehet 3 is...
2 - Nagyon nem ajánlom az édesítő szerekkel "ízesített" löttyöket. Nekem a néhai feleségem azt itta, meg is halt rákban. Tehát nekem az ilyen cukorpótló dolgokról negatív a véleményem! Az a helyzet, hogy a különböző vizsgálatok kimutatták már ezen (én úgy szoktam mondani, írni, hogy) "E" vitaminok káros hatását, de mindíg készül egy másik, ahol gondolom kellő fizetség ellenében valaki pont az ellenkezőjét írja le, bizonyítja be. Mivel nem vagyok ilyen téren szakértő, ezért én csak arra gondolok ilyenkor, hogy eddig az emberiség jól-rosszul, de valahogy felfejlőddött erre a szintre, ahol most vagyunk. Tehát a valós ételek-italok egyáltalán nem olyan károsak, mint állítják. Csak hát ez üzleti érdek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!