A teát hány %-os tejjel kell készíteni?
Figyelt kérdés
Vagy erre nincs külön “szabály” vagy “feltétel”?aug. 1. 21:59
1/9 anonim válasza:
Alapesetben nem fölözött tejjel szokták - amikor ez a szokás kialakult, mindenhol a teljes tej volt a normális. Ez legalább 3,6 %.os tejnek felelne meg ma.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
aug. 1. 22:52
3/9 anonim válasza:
Csak itthon gyártanak 1.5 százalékos tejet.
Normál tej unióban 3.5%-os.
4/9 A kérdező kommentje:
3-as, tényleg? Nahát, ezt nem is tudtam. Bár ahogy olvasgattam még itthon sem sokaknak a szíve csücske a 1,5%-os tej.
aug. 2. 10:13
5/9 anonim válasza:
Amilyennel akarod, ami van otthon.
Én a múltkor zabtejjel ittam, mert az volt otthon éppen, az olyan volt, mintha folyékony kekszet ittam volna, nem rossz, de egész más. Más növényi tejjel nem próbáltam még (nem szeretem a tejet, mindig rámromlik, ha valami recept miatt véletlenül van otthon, így most kísérletezek egy kicsit, melyik alternatívát kedvelem a legjobban).
Igen, tudom, nem az volt a kérdés, de hátha olvassa más is később, ez is egy tapasztalat.
6/9 anonim válasza:
#3 Ez azért így nem igaz. Tény, hogy a legtöbb helyet a 3,5-ös vagy 2,8-as tej a "normál" (és szerintem is csak az ilyet lehet tejnek nevezni), de igenis gyártanak 1,5-ös tejet máshol is, pl. Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában biztosan, mivel ilyen származásúakat lehet itthon is kapni.
7/9 anonim válasza:
3-as: ez definitív nem igaz, az EU-ban MINDENHOL van 1,5 %.os tej, söt még 0,5 %-os is!
8/9 Thunderfairy válasza:
Teát cukorral és citrommal kell készíteni.
9/9 A kérdező kommentje:
8-as, nem ez volt a kérdés, mindenki úgy készíti a teát ahogy szereti, semmit sem KELL. Ha nem tudsz a kérdésre válaszolni inkább ne is írj, mert speciel én citrommal és cukorral nem bírom meginni.
aug. 3. 22:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!