A Nespresso kávé miért nem fekete színű?
Beteszem a kapszulát a kávéfőzőbe, lenyomom, majd ahogyan elkezdi kifőzni azt látom, hogy nem olyan sötét, mint más natúr kávék. Pedig a legerősebbet szoktam inni. Szerintem valamit kevernek a kapszulába a már előre ledarált kávé mellé, amitől krémes és kissé tejes.
Ritkán iszom Nespressot, a frissen daráltat jobban szeretem, (plusz olcsóbb) de néha jólesik a változatosság miatt.
A darálós kávéfőzőből majdnem olyan fekete kávé jön ki, mint a kátrány, pedig ugyanolyan erős a két kávé.
Kapszula is van többféle, de őrölt kávéhoz tejes, tejporos adalékot nem lehet keverni szerintem. Aromát esetleg, de ha nincs feltüntetve a csomagoláson, akkor nincs.
A kávébab tartalmaz gázokat, széndioxidot főleg. Nem véletlenül van aromaszelep a kilós tasakon.
Amikor lefőzöd, a kávé áthalad utána egy nyomásnövelő fojtószelepen, ami habosítást is képez, ahogy kiválnak a gázbuborékok.
A buborékolás miatt a kifolyás is világosabbnak tűnhet, de a pohárban a habzás elmúlása után már nem.
Ha az automata géped nem habosítja a kávét rendesen, akkor lehet hibás a nyomásnövelő szelep, ami kihat a kávé minőségére is, ugyanis a megfelelő extrakcióhoz kellő nyomás is szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!