Energiaitallal mi a baj?
Nem véletlen, hogy ezeket az italokat saját felelőséggel kell fogyasztani.
A kávé is egy drog, csak a kultúránkba már jobban beleágyazódott. Én sem vagyok kávés, de energia itallal is vigyázok.
Aminek értelme van az összetevőkből az a koffein ami csökkenti a fáradtságérzetet, emeli a szívritmust és a vérnyomást, az arginin ami NO fokozó ezáltal megnöveli a fizikai teljesítőképességet, valamint antidepresszánsként is működik, és glükóz ami növeli a vércukorszintet.
Ezek együttes hatása okozhat rosszullétet vagy ájulást, hogyha fizikai aktivitás vagy mozgás hiányában túlpörgeti a szervezetet.
Ami elég káros benne az a nátrium és magnézium karbonátok együttes jelenléte foszforsavval vagy citromsavval, mert ez vesekő képződést okoz.
Ha reggel az energiaital után csak ülsz az íróasztalnál akkor jobban jársz a kávéval. Ha fizikai munka jön utána akkor nem lesz sok bajod tőle, max 8-10 év múlva befigyel egy vesekő.
Én nem szeretem olyan émelyítően édes nekem mint a méz!
Drog idézőjelbe mondják mert függőséget okoz, és káros mint a rendes drog!
Alkohol is "drog" mert függőséget okoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!