Egy kávémentes világban mindenki nyugodtabb lenne?
Kávé nélkül semmi sem lenne másabb, legfeljebb akik szeretik, azok valami mást innának helyette.
A kávétól nem lesznek idegesek az emberek - kivéve, ha túlzásba viszík, de ez nem a kávé hibája -, nem lesznek agresszívak, teljesen közömbös ilyen szempontból.
A logikád alapján be kellene tiltani a teát, a kakaót, a csokit, az alkoholos italokat, az üdítöket, a cukrot, a chipseket, a dohánytermékeket - szóval a végén nem sok minden maradna, amit az emberek azért fogyasztanak, mert jól esik nekik.
Más kérdések alá több cikket is linkeltem a kávé káros hatásairól. Válaszként csak annyi jött össze a nagy kávésoknak, hogy a piros "x"-et nyomkodták, meg "ellenérvként" sikerült küldeniük egy olyan cikket, amiben az is le volt írva, hogy a kávézás megnöveli a hirtelen halál kockázatát. :D
Úgyhogy én innentől nem foglalkozok ezzel a dologgal. Aki kávézik, az úgyis csak saját magát pusztítja.
A koffein függőség nem a probléma gyökere, hanem csak egy tünete.
Max az egyik függőséget lecserélnénk egy másikra.
A világnak, különösen a munka és az oktatás világának kellene gyökeresen megváltoznia.
A koffein még csak a jéghegy teteje, ettől sokkal durvább dolgokat tolnak teljesítmény mániás emberek, akik sikeresnek számítanak.
Mivel a cél szentesíti az eszközt, hallottam már ilyanról, aki speedel meg kokainnal jár edzeni, mert így még több edzést tud kicsikarni magából.
Mivel a gazdasági modellünkben a végtelen növekedés a norma, van egy pont, ami után az emberek képtelenek lépést tartani.
Engem pl az egyetem alatt sosem tukmáltak szórakozás céljából semmivel.
Viszont a tanulást megkönnyítendő, mindenhol ott a red bull meg a kávé, és azok ahallgatók akik egész éjszaka magolnak, már nem is a munka hősei, csak normalizálva vannak.
Megszigorították a dohányzást, így most vapel mindenki.
Amióta a hippik lecsukására rászálltak a kannabiszra, azóta tízszer erősebb lett az, ami kapható.
Amerikában a szesztilalom alatt terjesztették el a töményeket, és a koktélokat...az előtt nagyrészt híg sört ittak.
Ameddig az embereknek lesz igénye arra hogy valami felpörgesse vagy kiüsse őket.
Ha kiveszed a szert a képletből, az igény nem tűnik el, hanem aki küszködik, más után néz, akkor is, ha ez veszélyesebb mint a régi dolog.
Bármiféle szerhasználat megértéséhez a patkányvárosos modellt érdemes nézni.
Itt két várost építettek, az egyik ingerszegény börtön szerű, a másik ingergazdag ideális környezet. Mindkét helyen drogokat kevertek az egyik vízforrásba.
Nem meglepő módon, a börtönvárosban a patkányok sokkal komolyabb addikciós tüneteket mutattak mint a ideális élőhelynél.
26, te aztán elég látványosan és kitartóan tudsz nemfoglalkozni valamivel:D
De a lényeg, hogy semmi hasznosat nem sikerült állítanod. Köszönjük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!