Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért kezeli sok vendéglátóhel...

Miért kezeli sok vendéglátóhely, rendezvény mostoha módon a teázást, miközben a kávézás meg szent?

Figyelt kérdés

Többször volt már hogy konferencián és hasonlón meg volt hirdetve hogy "kávészünet", és amikor érdeklődtem hogy esetleg egy csésze teát honnan tudok szerezni, akkor úgy nézett rám a személyzet mintha megháborodtam volna, mert hogy csakis kávé van (de abból persze 5 féle, és 3 féle tej választható hozzá, stb)

Vagy nemrég beültünk egy cukrászdába ismerősökkel, ők kávéztak - csodaszép kézműves csésze szettekben kaptak ilyen mintás habbal dekorált finom kávékat. Én teát kértem, egy snassz bögrébe beledobott filteres alsópolcos gyümölcs"teát" kaptam.

Ezek példák, nagyon gyakran szembesülök vele hogy kávéból van sokféle, minőségi, szépen "tálalva"(?), míg tea többnyire nincs, vagy ha van is akkor a legolcsóbb filteres.

Pedig nem drágább egy normális minőségű szálas tea, mint egy hasonló minőségű kávé, és aromazáró csomagolásban sokáig eláll, ha esetleg kevesebben kérnek és lassan fogy...

Miért kezelik így a teázást?

Akik szerettek teázni, hogy oldjátok meg az ilyen helyzeteket? Visztek termoszban?

2023. júl. 21. 15:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%

Feltehetöen nem keresi senki (rajtad kívül), különben lenne teakínálat is.

Meg azt fogd már fel, hogy nem lehet 2-3 gramm teát beszerezni!

2023. aug. 1. 15:37
 12/19 A kérdező kommentje:

Furcsa lenne ha senki nem keresné, tekintve hogy csak a közeli kollégáim többsége szeret teát (is) inni napközben.

Miért ne lehetne x mennyiséget venni? Én is kimérősen veszem a szálas teát.

2023. aug. 1. 15:41
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Nem hittem volna, ennyire buta vagy!

A szálas teát sem 2-3 grammonként veszi senki, másrészt az még megfelelö tárolás mellett is pár hónap alatt élvezhetetlen lesz. Emellett nem valószínü, hogy higiéniailag megengedett lenne.

De írták már, viszel magaddal teát - akár szálas, akár filteres -, kérsz forró vizet, azt mindenhol adnak, ahol van kávé, és a probléma meg van oldva.

Hidd el, ha lenne benne üzlet, azaz megérné nekik, akkor tartanának, de az havi egy ember miatt nem érdemes.

2023. aug. 1. 15:44
 14/19 A kérdező kommentje:

Miért kell minősítgetni a másikat? Én se értek egyet veled, mégse kezdelek el szidni hogy hü lye lennél…..

Mint írtam, “ Már ezt csinálom hogy viszem magammal a saját teámat, nyilván megoldható technikailag de őszintén szólva bosszant, hogy így szívatnak miközben fullextrás szipiszupi sóskaramellás tökízű machiato mocha matcha latte presso akármilyen fittyfene kávé gluténmentes tejszínhabbal meg mindennel meg szó szerint mindenhol van…. Így meg különösen vicces, hogy “szegényeknek” nem telik két-három fajta teából pár grammra.”

2023. aug. 1. 16:02
 15/19 anonim ***** válasza:
75%
MÉG MINDIG! NEM az a gond, hoyg NEM TELIK, hanem NINCS IGÉNY RÁ!
2023. aug. 1. 16:14
 16/19 A kérdező kommentje:
MÉG MINDIG ÁLLÍTOM HOGY AZÉRT EGY VENDÉGLÁTÓ HELYEN BIZTOSAN HAVI 1-NÉL TÖBBEN IS SZÍVESEN INNÁNAK TEÁT (gondolom a caps lock-tól nekem is instant jobban igazam lesz)
2023. aug. 1. 17:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Étteremben dolgozom, most direkt lekértem a kasszából a múlt heti adatokat, miből mennyit adtunk el:

Kávé: 210

Espresszó: 157

Cappuccinó, dupla eszpresszó, latte macchiató, mindenféle egyéb kávés dolgok: 110

Tea összesen, több féle: 5

Nálunk azért van tea, mert a főnök szereti. Amúgy dobálhatnánk ki kéthavonta.

2023. aug. 1. 17:59
 18/19 A kérdező kommentje:

És ez kb azonos minőségű, “tálalású” tea mint a kávétok? (Csak kíváncsiság, hogy vajon azért nem veszik mert tudják hogy alsóbb kategória mint a másik kedvelt ital, vagy pedig egyszerűen nem szeretnek teázni)

Egyébként köszi, érdekes számok, meglepett amúgy hogy még többen isznak eszpresszót mint mindenféle habosbabos kávékölteményeket. :)

2023. aug. 1. 18:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy kávézó vagyunk, úgyhogy sima egyszerű kávéscsészénk van, meg teás poharunk. Ilyesmi: [link]

A kávé ugye alátét, arra a csésze kávé, meg kanál plusz keksz.

A tea valamivel extrásabb, alátét, arra pohár tea, kanál, keksz, a pohárra meg még egy alátét, hogy ki ne hűljön, amíg áztatódik. Illetve ha kérik, akkor egy cikk citrom a citromcikk-összenyomóval, de ezt előtte megkérdezzük, mert kevés ember igényli.

Meg nem mondom fejből, hogy milyen márka, mert kibontás után rögtön rakjuk be zárható üvegbe. Filteres, de aránylag minőségi kell legyen, amennyire én a főnökasszonyt ismerem.

2023. aug. 2. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!