A drága kávébab mivel másabb készítés szempontjából, mint az olcsóbb?
Ha a darálós kávéfőzőbe beleöntök egy 3000-6000 ft/kilós kávébabot, és lefőzöm, nagyon aromagyenge. Egy kanál cukrot rakok bele, meg egy pötty tejszínhabot, és ha egy feleses pohárnak megfelelő mennyiségű tejet öntök bele, konkrétan olyan tejes lesz, olyan jellegtelen, hogy számomra ihatatlan.
Ezzel szemben ha egy 10000-13000 ft/kilós kávébabbal öntöm fel a kávéfőzőt, a lefőtt kávéhoz a tejszínhabon, cukron felül nyugodtan önthetek bele akár fél dl tejet is, nem lesz túl tejes vagy híg, továbbra is érezhető bene kávé karakteres íze.
Szóval, azt értem hogy a drágább kávé valószínűleg jobb. Azt viszont nem tudom, hogy mitől lesz ennyire aromagazdag. 100% Arabicát vettem már 6000 forintért is, de az sem volt olyan jó mint a drágábbak.
Tudtommal a pörkölésen sok múlik, de két erős pörkölésű kávé sem ugyanolyan finom.
Akkor mégis mivel másabb a drága és az olcsó kávé? Mit tudnak csinálni a kávébabbal, hogy ennyire különböznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!