Forró tea készítéséhez milyen kancsó a legbiztonságosabb? Baleset elkerülése szempontjából?
A kerámia, az üveg is szétrobbanhat, ha nem hőálló.
Direkt olyat vegyél, ami hőálló.
Fémbe én sem szívesen tenném.
Műanyagból is biztosan van már olyan, amiből nem oldódik ki semmi sem. És az nem is robban szét. De nyilván abból is olyat kell választani, ami direkt erre van, nem egy sima vizes kancsót.
Hát nem a piacon kell venni. Hanem valami normális helyen.
Én Kikában vettem. 5x elolvastam, hogy mi van ráírva, hogy tényleg hőálló-e :)
De akkor vegyél műanyagot, ha van olyan, ami erre a célra való.
Ha félsz, jó megoldás lehet, ha pl. a kancsót beleállítod a mosogatóba és úgy öntöd bele a vizet. Így ha valami történne (bár elvileg nem történhet) akkor nem rád megy közvetlenül a víz, hanem a mosogatóba.
Én az enyémet Ikeában vettem, nem piacon. Ilyeneket olvastam az nlc-n:" a hőálló kacsóval én úgy jártam, hogy kb. 5 hónap használat után megadta magát és amikor a teavízet (forrót beleöntöttem) akkor szétrobbant. Harmadfokú égéseim lettek ahová a forró víz folyt. Rohammentő vitt a kórházba. Azóta nem hiszek a hőálló üvegedényekben." "Ugyanígy jártam frown hangulatjel. Forró vizet öntöttem bele (én marha), szétrobbant, és a combomra folyt egy része. Lett egy 3 tenyérnyi égésem, foltokban harmadfokú. Rohantunk a kórházba.
Azóta nagyon vigyázok. Biztos, hogy én voltam a tudatlan, azt hittem kibírja a kancsó...hát nem."
Nem értem. Amit te vettél, az hőálló volt? És azért félsz, hogy másik hőálló is szétrobban?
Vagy nem volt hőálló? Csak mások leírása alapján félsz a hőállótól is?
Talán az övüké sem volt igazi hőálló :)
Szerintem nem történhet ilyen, hiszen ilyenkor be is lehetne perelni a gyártót.
De akkor használj műanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!