Mi a helyes módja a tea készítésének?
Legyen angol tea, ami a következő összetövőkből álljon:
- Szárított tealevél (nem filteres)
- Cukor
- Tej
- Citrom kifacsart leve
Az alábbi tevékenységek kapcsolódnak a tea megfőzéséhez:
- Víz melegítése (hány fokig?)
- Tea beáztatása (mekkora mennyiséget, mennyi ideig)
- Cukor hozzáadása (hány kanállal)
- Tej hozzáadása (mennyit, milyen hőmérsékleten -> kell-e melegíteni [ami plusz munkafolyamat])
- Citrom kifacsavarása (mennyit) és hozzáadása
Én a sorrendet a felírt sorrendben gondolnám, de van, aki az összes összetevőt már a beáztatás előtt vagy közben hozzáadja (én utólag gondolnám). Van-e különbség és ha igen, akkor mi?
Az angolok azt se tudták, miről beszélek, amikor mondtam, hogy citrom kéne a teához, nem tej, mert mi úgy szoktuk inni, úgyhogy citrom abszolút nem megy a tejes teába! :)
Egyébként nagyon sokáig idegenkedtem tőle én is, hogy kipróbáljam tejjel, de tényleg jó. :) Főleg tejjel meg mézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!