Szénsav gyors eltávolítása?
Találtam néhány műanyag palackos szénsavas üdítőt tavalyról a pincében.
Március óta nem iszok szénsavasat, mert nagyon felfúj.
A rázáson és a fagyasztáson (ami szétviszi a flakont) van más megoldás, hogy eltüntessem belőlük a szénsavat?
Pl. szódabikarbóna, stb?
Kevergetem poharanként? :D
Ez nagyon jó.. 🙂
Akkor már inkább az egész 1,5 litert rázom 5-10 percig.
De nem fogok vele poharanként szórakozni 2-3 percet.
Nincs valami konyhai anyag, ami kioldja belőle rögtön?
3-as köszi, ezt nem tudtam.
De alkalmazni se hiszem hogy fogom, mert már így is tartalmaznak cukrot jócskán.
4-es, én is ezen gondolkodtam, hogy ez a legegyszerűbb.
Gondolom egy nap alatt a nagy része kimegy belőle, úgy sem iszok meg egynél többet naponta. Elég akkor kibontani egy másikat is másnapra.
2
Akkor ,ha beledobsz egy pezsgőtablettát az is kihajtja belőle.El rontani szerintem nem rontja el az ízét.És legalább lesz abban az üdítőnek nevezett mesterséges aroma és színezékkavalkádban egy kevés vitamin vagy kálcium,magnézium is..
7-es, ez nem rossz ötlet, elrontani nem fogja, az igaz.
Narancsos, meg szőlő ízű löttyök.
Csupán a hatás nem igazán értem. A pezsgőtabletta szénsavat termel, nem lesz így még több benne?
Hamarosan kipróbálom, köszi
8
A különféle pezsgőtablettákban lévő kalcium-karbonát,magnézium-karbonát vagy nátrium-karbonát reakcióba lép a szén-dioxiddal.Ha beledobod a szénsavas vízbe,üdítőbe akkor az elkezd hevesen pezsegni.És ha szabadon van hagyva az útja ,akkor kiszáll belőle a szénsav jelentős része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!