Akik kifinomultabb, profi kávészakértők, ti váltogatni szoktátok, hogy milyen kávéitalokat és milyen kávéból isztok, vagy inkább csak egyfélét szoktatok, mert arra esküsztök?
Ha olyan kávézóba megyek, ahol nem csak capuccino van meg latte meg espresso, hanem van 1000 féle (mint mondjuk a Frei), akkor szoktam kísérletezni.
A Freiben minden hónapban meg szoktam kóstolni az aktuális hónap kávéját (ami minden hónapban más és más), így már nagyon sokfélét ismerek.
A "milyen kávéból kéri?" ritkán szokott elhangzani, általában egyféle van, jobb esetben egy világosabb és egy sötétebb pörkölésű, de az meg az adott italhoz van és nem igazán a fogyasztó ízlése miatt.
2-3 közül szoktam válogatni a körülményektől függően, alapból valamilyen filtereset kérek mindig, ha nincs, akkor max. americanót (de ha nincs filteres, akkor az jó eséllyel nem jó hely - ha csak nem elfogyott és közel a záróra).
Ha meleg van, jéggel kérem.
Ha nincs filteres, akkor még bevállalok esetleg egy presszót, de azt alapvetően nem szeretem, de még mindig jobb egy intenzív presszó, mint tejjel elrontani a kávét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!