Cukros üdítőt hogyan lehet felmosni normálisan konyhakőről?
Kevesebb vízzel próbáld, és nem csak pacsmagold a tetejét, hanem akkurátusabban, dörzsöld fel, ami odaszáradt!
A feloldódást segítené a több, és melegebb víz, de bő vízzel nehezebb felsúrolni, ha meg rászáradt, akkor a kicsit erősebb súrolással többre mész.
Ha ennyire rossz a helyzet, (bár egy üdítőtől ezt nem gondolnám) ne is felmosóval próbálkozz, azzal csak simogatod a dzsuva tetejét.
Mosogató szivacs dörzsis felével menj át rajta, és utána tiszta vízzel mosd át.
Ha meg még ezután is ragad.... hintsd le a p-csába liszttel, az majd jól beletapad, oszt majd utána nem ragad! :D
"Kevesebb vízzel próbáld"
Éppen ellenkezőleg. Egy liternyi cukros üdítőitalt ha csak egy liternyi vízzel mosol fel, akkor csak a felére hígítva kented szét. Persze, hogy cuppog ha felszárad. Egy vödörnyi vízzel (pár csepp mosogatószerrel), bő lével kell felmosni, és papírtörlővel rögtön szárazra törölni. A papucsok talpát, akik szétcuppogták, szintén lemosni és szárazra törölni. Na ezt kell megismételni még egy-két alkalommal, mire minden cukor a mosóvízbe és a papírtörlőbe kerül, és a kövezeten már nem marad. A konyhapultot is bő vízzel mosás, és szárazra törlés kombinációval lehet ragacsmentessé tenni, valószínűleg több menetben.
"Éppen ellenkezőleg. Egy liternyi cukros üdítőitalt ha csak egy liternyi vízzel mosol fel, akkor csak a felére hígítva kented szét."
Mint azt utána említettem vala, egy odaszáradt retek esetében, nem hinném, hogy a folyamatos hígítás lenne a hatékony módszer a takarításra, mert ha szigorúan vesszük, akkor ez mindig csak feleződne, de a nullát sose érné el (matematikailag, lásd hiperbola)
A kevés vízzel való feldörzsölésnek az a célja, hogy a feldörzsölt anyagot, koncentrált állapotban (gy.k. hígítatlanul, vagy alig hígítva) távolítsuk el, mert így hatékony!
Szintúgy említettem vala, hogy a feloldódást segítené a bővebb, és melegebb víz, de a bővebb víz akadályozná a felsúrolás mechanikai folyamatát, mert abból csak egy pocsolós okádék gányolás lenne!
És miután pontosan tudom, hogy egy rászáradt szutyok esetében hatékonyabb, ha az ember izomból beleáll a projektbe, és fizikailag, mechanikusan felszedi a retket, a hatékonyság mellett döntve, érdemes lemondani a nagyon bő vizes pacsmagolós lassú hígításos módszerről.
Szerintem.
De lehet én vagyok a hülye...
"A kevés vízzel való feldörzsölésnek az a célja"
Nem kell dörzsölni. A cukros üdítő vízoldható. Dörzsölés nélkül is feloldódik, és a dörzsölés nem sietteti az oldódást. A meleg az igen.
" Dörzsölés nélkül is feloldódik, és a dörzsölés nem sietteti az oldódást."
Látom nagyon nehéz felfogni, hogy nem csak kémiai úton (feloldással) hanem fizikai úton (mechanikusan) is megoldható a probléma!
És olvasva a kérdést, megértve annak a lényegét, és problémáját, (amit ezek szerint szintúgy nehéz lehet egyeseknek felfogni) utóbbi módszer ilyen esetekben hatékonyabb.
"Nem kell dörzsölni."
Miután a "nem dörzsölés" látványosan kudarcot vallott, hiszen emiatt született meg a kérdés, majd a kérdező eldönti, hogy kell, vagy nem kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!