Miért van az, hogy teljesen hatástalan rám a kávé?
Figyelt kérdés
Fent szeretnék maradni ma éjszaka. Kávét ittam, sosem szoktam, tehát még csak hozzá sem vagyok szokva, de álmosabb vagyok, mint mielőtt megittam. Ez mindig is így volt, én csak ritka, nagyon alkalmi kávé ivó, viszont sok kólát fogyasztó vagyok, de remekül tudok aludni napi két liter kóla után, vagy régebben kávé után is.2022. jún. 18. 21:16
2/14 anonim válasza:
Én szintén úgy vagyok vele, nem mindenki szervezetének egyforma a reakciója a kávéra
4/14 anonim válasza:
Ilyen vagy, rám sincs semmi hatással.
5/14 anonim válasza:
Én egyszer csomó kávét megittam mert lett volna éjszaka egy film amit még akartam nézni de álmos voltam és azt hittem hogy a kávé segíteni fog, olyat aludtam tőle mintha altatót vettem volna be 😀
6/14 anonim válasza:
Régebben olvastam valami szöveget arról, hogy egy idő után a túl sok kávé már nem vált ki hormonreakciót, hanem teljesen leáll annak a serkentőnek (gaba?) a termelődése, ha koffein kerül a szervezetbe.
7/14 anonim válasza:
Az utolsó jó helyen kapisgál. Elképzelhető, hogy a sok kóla miatt a szervezeted megszokta a relatíve nagy koffein mennyiséget - mert a kólában az van - és ahhoz regulálódott, így már egy csésze kávé nem fejt ki olyan jelentős hatást benned. Az is lehet, hogy a testsúlyodhoz viszonyítva nem iszol elég koffeint, mivel ha valaki sovány akkor 1 csésze kávé nagyobb hatással lesz rá, mint ha túlsúlyos. Igyál több kávét ha tényleg fent akarsz maradni, de a kávé egyátalán nem garancia arra, hogy nem leszel álmos. A kávé csupán kicsit kiélesíti az érzékeidet, segít fókuszálni és elevenebbé tesz a saját tapasztalatom szerint, illetve túlzó mértékben már már idegesség is, elkezdhet remegni a kezed, úgy érzed nem tudsz egyhelyben megülni, csinálni akarsz valamit, de aztán rögtön a másik dologra is ugrasz. Meg nekem az is beválik, hogy ha fent akarok maradni akkor a kávé mellett van olyan elfoglaltságom is, ami teljesen leköti a figyelmem. Ha ez nincs csak a kávé van és mondjuk a falat bámulom közbe, akkor könnyebben reagálok az álmosságra az ingerszegénység miatt.
8/14 anonim válasza:
Hatással van rád, csak rosszul értelmezed a történéseket. A koffein kisebb dózisban tágítja az erek falát, vérnyomás csökkenés (álmosság) lép fel. A dózis egyénfüggő.
9/14 anonim válasza:
2 liter kólában simán van 2 erős presszókávényi koffein. Ha egész nap kólát iszol simán hozzászokhatott a szervezeted.
10/14 anonim válasza:
Szerintem óránként vegyél 1 perces jéghideg zuhanyokat, ha nem megy a kávé. Bár én a kávé és hidegzuhany után is elálmosodom, szóval tapasztald ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!