Energiaital fogyasztása után szorongás, halálfélelem, relatíve alacsony pulzus. Más is tapasztalt ilyet?
Figyelt kérdés
Orvosi értelemben nagyjából egészséges vagyok. Covid-fertőzésből való felépülés után elküldtek kardiológiai kivizsgálásra (labor, EKG, szívultrahang stb.), melyek - minimálisan az ideális feletti koleszterinszinttől eltekintve - nem mutatattak ki semmi rendelleneset. Régebben sok energiaitalt fogyasztottam (átlagosan napi 1 doboz Monster), az utóbbi hónapokban azonban csak néhány hetente gurítok le egy-egy dobozzal. Hol nem érzem semmi negatív hatását, hol szorongást, nagyon intenzív belső stresszt vált ki belőlem már elfogyasztása után néhány perccel, és tart kb. 1-1,5 óráig. Ezenkívül ilyenkor mintha a szokásos pulzusnál - ami nálam elég magas, nyugalmi helyzetben is simán van 90-100bpm körül, főleg a délelőtti órákban - alacsonyabb értékeket tapasztalok, ülő helyzetben vissza tud esni egészen az 50-es tartomány aljára. Nyilván nem orvosi disszertációkat várok válaszban, csupán érdekel, volt-e már valakinek hasonló tapasztalata, illetve szerintetek pszichés vagy fizikai eredetű tünetekről lehet szó.2022. jún. 15. 19:16
11/17 anonim válasza:
Nem , csak furcsa napközben 50-alá, koffeintől, nekem ha magasabb a vérnyomás akkor a pulzus is magasabb és fordítva , de pl egy kávétól felmegy vagy nem változik
12/17 anonim válasza:
8as. Nem te irtad ki hogy cola-t ittál és lement nagyon a pulzusod ?
13/17 anonim válasza:
De és azóta többször volt ez, mármint minden kólaivás után, ami ritkán van, mert két okból se ihatnám. :D
14/17 anonim válasza:
És ezt orvos tudja ? Mondott rá valamit ? Nincs szédülés stb?
15/17 anonim válasza:
De nekem koffein nélkül is, mondjuk nagyon idegesen, stresszesen 120/80 46-os pulzussal máskor nyugodt állapotban 98/60 65-ös pulzussal. :D
Mindegy, de akkor is azt gondolom, hogy a koffein akár okozhat vérnyomásemelkedést pulzuscsökkenéssel.
Az energiaital meg nem a legjobb dolog (cukor, szénsav, "mű" dolgok stb)
16/17 anonim válasza:
Na most megérem kiváncsiságból : 125/86 p59
17/17 anonim válasza:
Hogy vagy sorstárs ? (Hasonló a helyzet nálam is )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!