Miért vagyok gyakran szomjas?
Kb. 1-1,5l vizet iszok naponta viszont iszok és egy 5-10 perc múlva mintha nem is ittam volna semmit! Úgy kb napi 4-6x járok wcre. Ez baj vagy normális? Kb egy hónapja tűnt fel. Kicsit megijedtem mert sokan mondják hogy az ilyesmi cukorbetegség jele. :(
Előre is köszi a válaszokat!
Ez NEM a cukorbetegség jele, aki cukorbeteg, az foylamatosan szomjas és akár napi 10-15 liter folyadékot is megiszik. MEg természetesen gyakran (fél óránként) jár WC-re.
Lehet, hoyg száraz a levegö, ahol vagy, esetleg sóhiányod van, az is szomjúságként jelentkezik.
A folyamatos szomjusagnak semmi koze a cukorbetegséghez.
A betegseg neve diabetes insipidus ami valoban hasonlit (az elnevezes) a diabeteshez/cukorbetegseghez de semmi kozuk egymashoz. Egy rossz agyalapi mirigy okozza.
De a kerdezonek nem ez a baja. Masfel liter folyadek meg inkabb keves is mint sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!